Nov 11

Изпълнението на 3 изисквания

Министерството на образованието и науката (МОН) ще проверява във висшите училища дали са изпълнени три изисквания в Закона за висшето образование, приети като промени в него през миналата година. Това каза на месечната си пресконференция министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

Изискванията са за изследванията на мнението на студентите, за задължителните писмени изпити и за изискването в интернет да бъде публикувана учебната програма.Вълчев посочи, че съгласно промените в закона от 2007 г. висшите училища трябва два пъти годишно да правят изследвания на общественото мнение сред студентите за начините на преподаване.

“Според промените в закона всички изпити в университетите трябва да бъдат писмени, с изключение на онези предмети, при които това е невъзможно”, отбеляза министър Вълчев.По думите му той разполагал с информация, че това изискване не навсякъде се спазва.”

Третото изискване предвижда задължителната програма, въпросниците и препоръчителната литература за студентите да се публикуват в интернет от всеки преподавател”, каза Даниел Вълчев.


Comments are closed.