Jun 09

Проект „СТУДЕНТСКИ  ПРАКТИКИ”

Регистрация на студенти за участие в практики

Уважаеми колеги!

Във връзка с възобновяването на работата по Проект BG051PO001-3.3.07-002 „Студентски практики” (със Заповед № РД 09-630/22.05.2013 г. на Министъра на образованието и науката) се активира и набирането на академични наставници от отделните факултети в ПУ „Паисий Хилендарски”.

Най-учтиво молим всички колеги, които имат желание да се включат в проекта като академични наставници, в срок до 5 юни 2013 година да потвърдят това чрез имейл, изпратен на един от електронните адреси:

rada.chobanova@gmail.com (Радка Чобанова)

magicheska@gmail.com (Мария Гуджева).

Със специфичните задължения и отговорности на наставниците, както и с размера и реда на изплащане на възнагражденията, може да се запознаете от Инструкцията за реда и условията за изпълнение на дейностите по Проект „Студентски практики”, публикувана на страницата на проекта http://praktiki.mon.bg/?m=3 или тук Инструкция за провеждане на студентска практика. В рубриката документите може да се запознаете с Договор с академичен наставник и Допълнително споразумение с наставник.

Предварително ви благодарим за отделеното време и очакваме вашите заявки за включване в работата по Проекта.


Документи:

[   ] 1. Договор с работодател [   ] 2. Договор със студент [   ] 3. Договор с ментор [   ] 4. Договор с академичен наставник [   ] 5. Допълнително споразумение с наставник [   ] Инструкция за провеждане на студентска практика


Студенти, които желаят да участват в проекта “Студентски практики”, могат да се регистрират на сайта на проекта.

Уважаеми студенти, можете да кандидатствате за обявените позиции от работодатели за Вашето професионално направление. Начинът за кандидатстване е следният: след като разгледате в секцията „Обяви и работодатели”, публикуваните обяви, отнасящи се към Вашето професионално направление натискате бутон „Избери” на онези, които намирате за подходящи. Избраните позиции се появяват в секцията „Моите обяви”. За да кандидатствате за избраните от Вас обяви, избирате от графа “Действие” бутон “Кандидатствай”. Вашият профил ще стане видим за работодателя по съответната позиция. Ако в обявата се изискват мотивационно писмо или други документи, изпращайте ги на контактите, посочени в профила на работодателя.

Как да се регистрирам и как участвам в проекта – виж регламента тук.

За завършващи студенти:

Аз съм студент последен курс,  дипломната  ми защита е през юли, мога ли да кандидатствам за практика?

Според ИНСТРУКЦИЯТА ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТ „СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ“ в чл. 2. (1) За включване в практическо обучение (практика) в реална работна среда могат да кандидатстват всички редовни и задочни студенти, вписани в Регистъра на действащите и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН).
Условията на проекта изискват включването на действащи студенти с активни студентски права, което означава, че студентът трябва да подпише договор за провеждане на практическо обучение преди обявената от висшето училище първа дата за явяване на държавен изпит или  защита на дипломна работа. Желателно е периодът за провеждане на практическо обучение да приключва не по-късно от 3 месеца след обявената първа дата за явяване на държавен изпит или защита на дипломна работа.

Comments are closed.