Mar 07

18. РЕШЕНИЕ: АС приема предложението за възнаграждения на членовете на научните журита, избрани за написване на рецензии и становища в процедури за присъждане на научните степени и академичните длъжности в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, както следва:

І. Възнаграждението за написване на рецензия за различните процедури да бъде :

1. За образователната и научна степен “доктор” – две минимални работни заплати (към месец февруари 2011 г.  – 480 лева);

2. За научната степен “доктор на науките” три минимални работни заплати (към месец февруари 2011 г. -720 лева);

3. За академичната длъжност “доцент” – две минимални работни заплати плюс 20%(към месец февруари 2011 г. –576 лева);

4. За академичната длъжност ”професор” – три минимални работни заплати плюс 10% (към месец февруари 2011 г. – 792 лева).

ІІ.  Възнаграждението за написване на становище да бъде 1/3 от възнаграждението за написване на рецензия за изброените процедури(към м. февруари 2011 г., съответно: 160 лева, 240 лева, 192 лева, 264 лева).

ІІІ. При повече от един кандидат – плюс 50% от възнаграждението, предвидено за един кандидат за написване на рецензия, за всеки допълнителен кандидат.

ІV. При повече от един кандидат – плюс 50% от възнаграждението, предвидено за един кандидат за написване на становище, за всеки допълнителен кандидат.

V. Възнаграждението на лица, които работят по основен трудов договор в Пловдивския университет ”Паисий Хилендарски” и са избрани за рецензенти или за написване на становища да бъде същото, както за външните лица и да се изплаща  като допълнително трудово възнаграждение към месечната заплата.

. Външните лица имат право на командировъчни.

VІІ. Предложените възнаграждения са за доценти.

VІІІ. Когато рецензентите или авторите на становища са професори или доктори на науките, получават с 10% по-високо възнаграждение от предвиденото за всяка категория.

Comments are closed.