Feb 19

Имаме удоволствието да Ви поканим на презентацията, която ще даде старт на проекта „УЛИЦА ОТЕЦ ПАИСИЙ”.

Презентацията ще се проеведе на 22 февруари, понеделеник, от 18.00 часа в Шеста аудитория на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

„УЛИЦА ОТЕЦ ПАИСИЙ” е артистичен проект от съвременен тип, съчетаващ креативни и изследователски принципи, който ще намери реализация в обществени и арт-пространства по улицата в периода април – май 2010 година. Проектът обръща внимание именно на тази Пловдивска улица, където винаги е съществувала успоредна градска култура и има цел да документира, обживи и експонира нейните личности, история, културата в поредица от събития: архивна изложба, етноложка изложба, уикенд фестивал, site specific art.

Подробна информация за инициативата ще бъде представена от организаторите и партньорите: Веселина Сариева – културен мениджър и директор на Open Arts Foundation, доц. Красимира Кръстанова – Катедрата по етнология към Пловдивски университет и доц. Никола Лаутлиев – ръководител на Катедра „Приложни изкуства” в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Поканени са обитателите на улицата, медии, представители на Община Пловдив, туристически агенции, артисти, студенти, изследователи, представители на бизнеса и всички,

желаещи да научат повече за проекта и да участват в  него,

Разчитаме на Вашето присъствие на презентацията, на улицата и в проекта!

Сърдечен поздрав,

Веселина Сариева

Open Arts Foundation

Open Arts Foundation, yn. Отец Паисий 40, Пловдив 4000, 0888 520 375, info@openarls.info

Comments are closed.