Dec 14

Третокурсник филолог стана „Студент на годината” в областта на хуманитаристиката

Третокурсникът във Филологическия факултет Енчо Тилев (РЕЗЕ) беше избран за „Студент на годината” в областта на хуманитаристиката. Официалната церемония по връчването на наградите се състоя на 3 декември в Двореца на културата и спорта във Варна.

Националният приз „Студент на годината” се присъжда за трета поредна година на студенти, постигнали високи резултати в различните професионални направления. Победителите се избират от жури, като членове в него този път бяха:  доц. д-р Сергей Игнатов – министър на образованието, младежта и науката, Кирил Йорданов – кмет на Община Варна, ректори на висши училища, членове на Националното представителство на студентските съвети и др.

Нашият студент бе избран сред останалите участници заради участието си през 2009 година в многобройни прояви, свързани пряко или косвено със специалността, по която се обучава в университета: обмен по програма „Еразъм”, участие в конференции и международни форуми, стипендиант на Германската служба за академичен обмен, за участието му в два международни фестивала на руския език – в Краков и Санкт Петербург. По време на церемонията Енчо Тилев заяви: „Благодаря на академичното ръководство на ПУ „Паисий Хилендарски”, на моите преподаватели от катедрите по руска филология и немска филология, а също така и на Студентския съвет при Пловдивския университет, без които днес нямаше да бъда тук”.

Comments are closed.