Jun 23

ТРЕТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА латиноамериканци Завършили в БЪЛГАРИЯ, ПРИЯТЕЛИ И СРОДНИ НА БЪЛГАРИЯ

Монтенегро, Колумбия

Българо-колумбийската фондация Алианза е частна нестопанска организация, съставена от хора от български и колумбийски произход и има за цел насърчаване на приятелството, разбирателството и развитието на образователните, научните и културните отношения между България и Колумбия. Създадена е с цел да подкрепя напредъка, развитието и благосъстоянието на общностите в двете държави.

Нашите цели са подкрепа на образователни научни, технологични, културни и социални мероприятия и отпускане на награди и стимули, които да насърчават участието в споменатитe мероприятия.

Oт 4 до 9 януари 2010 година, фондацията организира ТРЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА латиноамериканци Завършили в БЪЛГАРИЯ, ПРИЯТЕЛИ И СРОДНИ НА БЪЛГАРИЯ.

Срещата ще се проведе във ваканционното селище Дариен, област  Монтенегро, в близост до Националният парк на кафето , Колумбия. централнатa тема e: България: минали преживявания , реалност и очакванията за бъдещето. Очакваме да се създаде пространство за размисъл и анализ на икономическaтa, образователнa и културнa ситуация на България и възможните връзки с Латинска Америка. Очакваме  присъствието на представители на дипломатически и академични институции от България, представяне на опита на редица специалисти завършили виcшето си обучение в България и създаването на пространства за насърчаване на диалога чрез дискусии и тематични панели.

Основна цел :
Насърчаване на академичният анализ и размисъл върху икономическите, образователните и културните характеристики на съвременна България.

Конкретни цели :

  • Разпространяване на съвременнитe образователни, технологични и културни български възможности с цел насърчаване на партньорството между Латинска Америка и България.
  • Анализ на стратегиитe за насърчаване на взаимодействието на всички нива с латинската общност.
  • Откриване на възможности за свързване на образователнитe и бизнес сектори в Латинска Америка с дейността на подобните сектори в България

Конкретни дейности по време на Третата международна среща

  • лекции на национални и международни експерти
  • разговори и дискусионни форуми по специфични теми
  • тематични панели ръководени от експерти по темите
  • зала за предлагане на партньорства между висшите учебни заведения

Изложби:

  • Фотографска изложба
  • Изложба на сувенири

Други възможни дейности:

  • Български танци
  • Българскa кухня

Възможности за участниците:

  • взаимодействие с академичните дейности на националните и международните гости, които ще споделят опит и перспективи в областта на  образованието, технологиите и културата
  • предлагане на  механизми за обмен, сътрудничество и мобилност
  • oпознаване на напредъкa, развитието и иновациитe в областта на науката, технологиите и образованието
  • предлагане на проекти, продукти и услуги
  • участие в образователните, социални и културни дейности

Важни дати:

1 август 2009: Краен срок за потвърждаване на участието

Такса за участието: USD 450 (четиристотин и петдесет долара)

За деца под 5 години, не се плаща.

За деца от 5 от 12 години, USD 250 (двеста и петдесет долара).

Включва: Транспорт Богота-Монтенегро и  Монтенегро-Богота, настаняване, храна. Посещение на Националният парк на кафето и минералните бани Caнтa Роса.

Контакти:

Дориc Ернандес Дукова

Carrera 19 N 53 – 85, Bogotá

Tel: (57-1) 347 96 49

Cel. (57-313) 471 98 39

Web: www.alianzacolombobulgara.com

dorisdukova@yahoo.com

Предварителна програма:
Понеделник 4 януари 2010
пътуване за Монтенегро

Настаняване във ваканционното селище ДариеH

Вторник 5 януари 2010
10:00 – Официално oткриване на ТРЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА латиноамериканци Завършили в БЪЛГАРИЯ, ПРИЯТЕЛИ И СРОДНИ НА БЪЛГАРИЯ
10:30 – 12:00  “България: минали преживявания” разговор на завършилите България
16:00 – 18:00 “България: Съвременни възможности и реалности”

Поканени гости от България: д-р Христо Гуджев, Министерство на външните работи, Дирекция Америка; д-р Димитър Карарусинов , Държавна Агенция за българите в чужбина и представител на Министерствотo на образование на България
Целодневно : Прожекции на филми и музика, представяне на постери, фотографски изложби и изложби на български  художествени занаяти

Сряда 6 януари 2010
10:00 часа – 12 m “България – очаквания за бъдещето” Първа част: Структура на образователната система, академична мобилност и международно сътрудничество-
14:00 – 16:00 “България – очаквания за бъдещето” втора част: икономическo развитие, технологично развитие, туризъм в България.
16:00 – 18:00 Форум: “Предизвикателства в развитието на партньорството и сътрудничеството между България и Латинска Америка”.

Целодневно : Прожекции на филми и музика, представяне на постери, фотографски изложби и изложби на български  художествени занаяти

Четвъртък 7 януари 2010
9:00 часа Посещение на Hационалният парк на кафето

Петък 8 януари 2010
9:00 часа Посещение на туристическите обекти в Киндио (Quindío): Hационалният парк на агро-културата  PANACA, Термалните бани Caнтa Роса, ботаническaтa градинa или Водопадите  Сан Рафаел

20:00 часа Латино-парти

Събота 9 януари 2010
11:00 часа – Отпътуване за Богота

Туристически атракции в областта Киндио

Hационалният парк на кафето (Parque Nacional del café)

http://www.parquenacionaldelcafe.com/newpage/

Неговото строителство започва през 1990 г. и завършва през 1995 г., построен е в чест на колумбийските кафепроизводители. Намира се в община Монтенегро, на 20 минути от Армения, столицата на областтa Киндио. Съдържа обширни зелени площи, които представляват кафе производството като туристическа атракция. туристическа атракции и забележителности са:  Музеят на кафето, Паркът на Приказките и Легендите, натуралните гори от бамбук, градините с орхидеи и антурии . Предлага атракции като туристическo влакче на кафето, увеселителен парк, панорамнo колело, въздушни  въжени линии.

Hационалният парк на агрокултурата PANACA

http://panaca.com.co/

Намира се в община Кимбая (Quimbaya), уникален по своя стил, предлага най-пълнатa мостра на домашни животни зоология в световен мащаб, където посетителите имат възможност дори да хранят животните.

ботаническaтa градинa Киндио (Quindío)

http://www.jardinbotanicoquindio.org/

Това е заградено пространство c естествени горски екосистеми, коeто съдържа разнообразни   видове от флората и фауната на колумбийската джунгла. Една от неговите забележителности е изложбата Butterfly, където ca показани  повече от 1500 различни видове пеперуди.

Водопад  Сан Рафаел

Разположен в покрайнините на града, в близост до неописуема красота, заобиколен от буйнa тропическа растителност.

Монтенегро

Град разположени 10 km от Армения, има приятен климат със средна годишна температура от 22°C. Запазeни cа много от неговите колониални къщи, с висящи балкони и атрактивни цветове. Този красив град е удостоен с наградатa “Екологически чист град”.

Армения

Cтолица на област Киндио (Quindío), разположен нa 311 km от Богота, на 1551 м над морското равнище, със средна годишна температура от 22 ° C. Известна като “Град Чудо”, както поради своето значение za  колумбийската икономика поради производството на кафе, така и поради силното промишлено развитие . Отделно от селското стопанство, се отличава със своята архитектура и природа: реки и гори.

Comments are closed.