Archive

Archive for March 30th, 2011

Филологическият факултет доказа кой знае повече…

March 30th, 2011 Comments off

 

Теди Арнаудова, Маги Пеева и Ненко Цъцаров след награждаването.

За трета поредна година в Пловдивския университет се проведе междуфакултетното състезание “Аз знам повече”, в което Филологическият факултет зае второ място в крайното класиране.

Факултетът беше отлично представен от студентите англицисти Теодора Арнаудова, Маргарита Пеева и Ненко Цъцаров, които доказаха знанията си не само в областта на езика и литературата, но и в много други области на знанието – от история, през физика, та чак до математика.

Гордост за факултета е не само това, че филолозите сме на второ място сред всички останали студенти в университета. По-голяма гордост е, че Теди Арнаудова и Маги Пеева се членове на Лингвистичния клуб и с участието си те представиха достойно и себе си, и Клуба.

Поздравяваме ви и се гордеем с вас!

 

От колегите и приятелите

от Лингвистичния клуб

 

Отборът на Филологическия факултет след награждаването.

Подебители и организатори - заедно след награждаването.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Новини Tags:

Поетична вечер в памет на поета Добромир Тонев

March 30th, 2011 Comments off

 

Автор: Иво Ганчев


Десислава Димитрова, Иво Ганчев и гл. ас. Ивана Колева

„С посрещането на Първа пролет ние изразяваме надеждата си, че красивите неща винаги ще се завръщат при нас” – с тези думи Десислава Димитрова откри вечерта, посветена на поета Добромир Тонев. Събитието, организирано от Лингвистичния клуб „Проф. Борис Симеонов”, се състоя на 22 март в емблематичната за пловдивската филология 10. аудитория.

Сред присъстващите имаше видни пловдивски писатели, журналисти от различни медии, много студенти и ученици – най-радостното в случая, защото организирането на тази среща целеше именно младите хора да се запознаят с творчеството на починалия преди десет години Добромир Тонев, който е и възпитаник на Пловдивския университет. Read more…

Categories: Новини Tags: