Archive for April 25th, 2012

Чешка литературна периодика, брой 4

Брой 4. на списанието

Представяне на европейския проект CESAR, част от мрежата META-NET

Уважаеми дами и господа,

       Бих искала да Ви поканя на официалното представяне на европейския проект CESAR, част от мрежата META-NET, което ще се състои на 2 май 2012 г. от 9:00 часа в хотел „Шератон“.
       META-NET е мрежа за върхови постижения, посветена на изграждането на технологичните основи на многоезиковото европейско информационно общество, включваща 57 изследователски центъра в 33 държави и финансирана от Европейската комисия. Като част от META-NET проектът CESAR ще направи достъпни множество езикови ресурси и програми за тяхната обработка за български, унгарски, полски, хърватски, сръбски и словашки.
       Организираното на 2 май представяне е част от поредица представяния на META-NET в различни европейски държави. Сред официалните гости ще са представители на Европейската комисия, на консорциума META-NET, на българското правителство, както и представители на ръководството на БАН и университетите, бизнеса и информационните технологии, медиите и водещи български научни центрове. Представянето ще се съпътства с кратки съобщения за приложението на езиковите ресурси в други проекти и инициативи и дискусия за значението на езиковите технолог
 ии в различни области на нашия живот.

Повече за събитието: http://dcl.bas.bg/bg/cesar_news_bg.html
Програма: http://dcl.bas.bg/cesar_roadshow_program_bg.html
Моля, ако желаете да присъствате на събитието, регистрирайте се на адрес:
http://dcl.bas.bg/registration_bg.php (без такса за участие).

С уважение:
проф. д-р Светла Коева,
директор на Института за български език
и ръководител на CESAR за България

Лице за контакти: гл. ас. д-р Цветана Димитрова
Телефони за контакти: 02/9792971, 0889418599
Имейл: cvetana@dcl.bas.bg