ПОКАНА
за участие в научна конференция на тема
„Българската бохемистика днес”,
организирана от
Посолството на Чешката република в София, Чешкият център
в София и Бохемия клуб

Уважаеми колеги,
Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате с доклад в бохемистична научна конференция, която ще се проведе на 21 октомври 2011 г. в залата на Чешкия център в София. Тематиката на конференцията обхваща всички области на бохемистиката, към които има интерес в България, и цели да разкрие съвременното състояние на бохемистичните изследвания у нас. Предвиждат се три секции: „Езикознание”, „Литеротурознание”, „История, етнология, изкуствознание”, които ще работят последователно. Надяваме се в конференцията да вземат участие университетски преподаватели, научни работници, докторанти и студенти бохемисти.

Времетраенето на докладите не трябва да надвишава 15 мин.
Планира се издаването на сборник с материалите от конференцията.
Заявките, съдържащи заглавие на темата и кратко резюме до 1 стр., трябва да бъдат изпратени до 30 юни 2011 г. на адреси: vladimir_penchev@yahoo.com , hristina.deykova@gmail.com
Организаторите предлагат на лекторите възможност за изплащане на пътни разходи и за настаняване (ограничен капацитет) в сградите на Посолството и Чешкия център след предварителна уговорка. По време на конференцията ще бъде осигурен бюфет.

За организаторите:
доц. д-р Владимир Пенчев,
председател на „Бохемия клуб“,
гл.ас. д-р Христина Дейкова,
член на УС на „Бохемия клуб“