Изобразително изкуство/ Изложби

„Ехото на Орфей” на Павел Пиекар в Нова Загора

12. 8. 2011 – 9. 9. 2011

През месец август линогравюрите на Павел Пиекар ще бъдат изложени в град Нова Загора.

Повече на: ČC Sofie

Нагоре

Изкуството в комикса, комичността в изкуството

15. 6. 2011 – 16. 9. 2011
Rakovski 100, 1000 Sofia

Изложбата представя дванайсет автора/ авторски тандеми, занимаващи се с комикси или изобразително творчество. След 2000 г. комиксът е феномен за Чешката република – от етикирано нискокачествено четиво се превръща в пълноценна художествена категория, от която се съветват не само медиите, но и читателската общественост. Излизат нови списания, посветени изцяло на това изкуство, реализират се фестивали, раздават се награди.

Повече на: ČC Sofie

Нагоре

Наука / Образование

Препоръчваме: Среща с проф. Ян Рихлик в Габрово

1. 8. 2011

Представяне на българското издание „История на Чехия” с автори проф. Ян Рихлик от Философския факултет на Карловия университет в Прага и доц. Владимир Пенчев от Института по етнология и фолклористика към БАН.

Повече на: ČC Sofie

Нагоре

Музика

Ондржей Щверачек квартет на фестивала в Ниш (Сърбия)

14. 8. 2011

След концерта на джаз фестивала в Банско групата на Ондржей Щверачек ще вземе участие в Международния джаз фестивал „Нишвил 2011” в Ниш (Сърбия).

Повече на: ČC Sofie

Нагоре

Джаз фестивал Банско – Ондржей Щверачек квартет

10. 8. 2011

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по цял свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. От основаването си през 1998г. Банско джаз фест се провежда винаги от 8 до 13 август.

Повече на: ČC Sofie