sumnestopyУважаеми колеги,

Катедрата по славянска филология в сътрудничество с Чешкия културен център в София представят вторите две серии от поредицата „Забележителни следи” на Чешката телевизия „Йозеф Вацлав Шнитер“ и „През Шипка до Варна“..

„Забележителни следи” е нещо като продължение на вече затворения цикъл на Чешката телевизия „Забележителни градове”. След 66 епизода набелязващи модерната архитектура на градове и градчета в Чехия, Моравия и Силезия, вниманието на авторския тандем Липус – Вавра се насочва към несправедливо пренебрегнатите и забравени чешки архитекти по света.

Чешкият строителен, технически и архитектурен ум е оставил незаличими отпечатъци по всички континенти. Добре е да си припомним, че днес Чешката република не е представена пред света само със Семтекса, Первитина или корупционните афери, но в сферата на изкуството това са класическата музика, анимационните филми или имената на писатели като Хашек, Хавел, Храбал, Кундера и др., както и обектите на чешки архитекти.

Вторите две серии ще бъдат представени на 23 април (вторник) 2013 г. от 18:00 часа в 7. семинарна зала (последен етаж, РЕКТОРАТ). Общо времетраене на двете серии е 60 минути.

ФИЛМИТЕ СА СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!