Полският институт в София

и

Софийският университет „Св. Климент Охридски”

9 януари 2012 г., понеделник, 11 ч.,

Централно фоайе на Ректората

на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

Откриване на изложбата

„Корените на съвремието.  Из най-новите изследвания на Института по археология и етнология при Полската академия на науките”

Полският институт в София кани на откриването на изложбата „Корените на съвремието. Из най-новите изследвания на Института по археология и етнология при Полската академия на науките”.

Изложбата илюстрира част от научните постижения на Института по археология и етнология на Полската академия на науките в областта на археологията и историята на материалната култура на Средновековието и Новото време. Повечето табла разказват за изследванията на територията на Полша, а някои и за работите в Африка.

Първата част на изложбата, посветена на археологията, разказва за  най-интересните места, на които се провеждат изследванията на Института през последните десетина години, датиращи от епохата на палеолита, неолита, бронзовата епоха, периода на римското влияние, Средновековието и Новото време.

Втората част на изложбата е посветена на историята на материалната култура и разглежда такива теми,  като материалната страна на религиозния живот, избрани аспекти на модернизацията на живота в епохата на индустриализацията.

Повече информация на сайта www.polinst-bg.org и www.uni-sofia.bg

Изложбата продължава до 20 януари 2012 г.

Вход свободен