Международен Backup

By , April 8, 2006 9:54 am

Този текст получих от колегите в София и го прилагам 1:1

Uvajaemi Kolegi,

Imam udovolstvieto da vi syobshtq, che ot dnes, 6 april, Nacionalnata izsledovatelska mreja razpolaga s pylna rezervna svyrzanost kym GEANT2 i ostanaloto mejdunarodno Internet prostranstvo (vkliuchitelno i IPv6).

Rezerviranostta e chast ot izgradenata infrastruktura po proekta SEEREN2 (http://www.seeren.org), koqto vkliuchva v chastnost 155 Mb/s STM-1 traseta Sofia-Belgrad i Sofia-Atina.

Spored postignatite dogovorenosti, v sluchai na otpadane na liniqta Sofia-Budapeshta, NIM shte polzva traseto Sofia-Atina za mejdunarodniq si trafik. Po analogichen nachin vryzkata Sofia-Budapeshta shte moje da se polzva ot kolegite ot AMREJ (NIM na Serbia) i MREN (NIM na Cherna Gora) v sluchai na problem s vryzkata im prez Atina.

Izpolzvam sluchq da blagodarq specialno na kolegata Vedrin Jeliazkov ot IPP-BAS/ISTF-NOC, koito beshe iniciator i neumoren poddryjnik na
principnata koncepciq za rezerviranost v ramkite na SEEREN2 (i fakticheskiqt i realizator ot strana na NIM), na rykovodstvoto na ISTF, koeto zastana zad ideqta i sposobstva za realiziraneto i, kakto i na kolegite ot GRNET, bez chiqto podkrepa, sydeistvie, i predostaveni resursi beshe nemislim uspeha na nachinanieto.

Kato obobshtenie, v momenta NIM razpolaga sys slednite vynshni vryzki:

GEANT2/Internet (IPv4/IPv6):
* 155 Mb/s liniq Sofia-Budapeshta s dve fizicheski nezavisimi traseta
* 155 Mb/s rezervna svyrzanost prez SEEREN2/GRNET

Топология на мрежовата свързаност на GEANT2:……………………………………………

BG peering (IPv4):
* 1000 Mb/s liniq prez BTC
* 40 Mb/s liniq prez Evolink

S pojelaniq za uspeshna, polzotvorna i neprekysvana 😉 rabota,
Luchesar Iliev

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Panorama Theme by Themocracy