Спиране на тока

By , February 28, 2006 6:10 pm

В четвътрък (02.03.2006) от 9:30 до 12:00 няма да има ток в сградата на ПУ (ректорат). Причината е профилактика.

Поща от Евроком

By , February 25, 2006 9:22 pm

За момента Пловдивски университет НЕ може да получава електронна поща, изпратена от Евроком. Причината е, че ЕК е попаднал в dnsbl (Domain Name Server-based spam Blocking List), който ПУ ползва за да филтрува входящата поща от Интернет.

С други думи ПУ се доверява, на dnsbl.sorbs.net да решава кое входящо писмо е спам и кое не. От друга страна dnsbl.sorbs.net попълва базата си от потребители (от цял свят), които са се оплакали, че са получили спам от ЕК.

Има два варианта за решение: (1) ПУ решава, че dnsbl.sorbs.net са неточни в преценката си и се отказва от услугите им като арбитър и (2) колегите от ЕК се свързват с dnsbl.sorbs.net и им обясняват, че е станало грешка и молят да бъдат извадени от този списък, на който се доверява не само ПУ, а и много други mail сървъри по света.

Моето становище като администратор на ПУ по случая е вариант (2). Нека ЕК локализират и решат проблема, като по този начин спазим стандартите, а не да ги заобикаляме с цел закърпване на положението.

За имената на локалните сървъри в ПУ

By , February 23, 2006 11:24 am

Моля администраторите на следните локални сървъри (в списъка по-долу) да заявят ново име към домейна UNI-PLOVDIV.BG, съгласно описаните правила за определяне името на хост.

Следва списък на локалните сървъри към домейна pu.acad.bg:

УКЦ: lccnt4, lccnt3, masterlcc, lccnt, linksys, orcl

ЛИТ: vreme, bell, mission, rdesc, coling, rcic, wglit, i9-it, sideral, rapidity, e-taster, peu

Библиотека: lib

Нова сграда: ecl, vu

и други: fisn, logos, law, mentoring, employability, esp, fmi, createit.fmi, phys, wap.fmi, www.fmi-plovdiv.org, както и всички сървъри, адреса на които завършва на argon.acad.bg.

Няма краен срок за тези промени. Важно е да се отбележи обаче, че домейна pu.acad.bg за споменатите по-горе хостове ще се поддържа само до края на 2006. От началото на 2007 гореописаните сървъри няма да бъдат достъпни на досегашния им адрес.

Panorama Theme by Themocracy