Преминаване към UNI-PLOVDIV.BG

By , February 18, 2006 11:34 am

В момента тече промяна на адресите ползвани от университета от старите *.ACAD.BG към новите *.UNI-PLOVDIV.BG. Това е свързано със следните промени от Ваша страна (разделени по групи за яснота).

Mail потребители
-> Всички с e-mail адрес завършващ на pu.acad.bg (УКЦ) могат веднага да започнат да популяризират и новия си такъв, който се образува от замяна на pu.acad.bg с uni-plovdiv.bg. Например двата e-mail адреса се считат за напълно идентични: trifonov@pu.acad.bg и trifonov@uni-plovdiv.bg.
-> Всички с e-mail адрес завършващ на argon.acad.bg (ХФ) трябва да изчакат приключването на Етап 3 от Focus интеграцията, когато адреса им ще се образува от Focus потребителското име, последвано от @uni-plovdiv.bg. Например новият e-mail на Focus потребител с име ninabb (и настоящ e-mail ninabb@argon.acad.bg) ще се преобразува в ninabb@uni-plovdiv.bg.
-> Всички останали потребители с e-mail адрес в ПУ различен от горните два случая трябва да се обърнат към администратора на съответния локален сървър за повече информация.

Администратори на локален (или виртуален) сървър
Тук попадат всички LAN потребители, които поддържат собствен сървър (с реален IP адрес) или поддържат виртуален сървър, хостнат на локален. Имената на тези сървъри възможно най-скоро трябва да бъдат променени от *.ACAD.BG на *.UNI-PLOVDIV.BG, съобразно изискванията. Всеки администратор се задължава да информира своите потребители за промяната на адреса на предлаганите от сървъра му услуги.

Докога трябва да се извърши промяната
Старите адреси от типа *.ACAD.BG ще продължат да функционират без промяна до края на 2006. Новите адреси към домейна UNI-PLOVDIV.BG ще започнат да функционират веднага след заявяването им, така че побързайте.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Panorama Theme by Themocracy