Archive for category Други

Какво ми даде практическият курс по книгоиздаване?

Какво ми даде практическият курс по книгоиздаване? – отговори от студенти практиканти участвали в проекта

Електронна книга

Тържествено връчване на сертификати

Тържественото връчване на сертификатите на студентите практиканти, ще бъде в рамките на Европейска нощ на учените 2010 на 24.09.2010 г.  Церемонията ще се състои в сградата на Ректората – 6 аудитория от 14:00 часа.

Европейска нощ на учените – 2010

Програма на инициативата провеждана в Пловдивския университет.

Бизнес пътеки за хуманитаристи. Как да инвестираме в своето бъдеще? – презентации

Христиана Димитрова и Милена Иванова

Александър Христов, Ива Йорданова и Мая Ташева

Мария Янакиева и Василена Панчарова

Ненко Цъцаров и Стефан Садаков

Eлеонора Чепишева

Елеонора Чепишева – интервю StartUP@Plovdiv 2010

Защо да станеш млад предприемач?

ЯКОлело

Идеята на Иван Григоров

Събуждаш се една сутрин и си решаваш, че е дошло идеалното време да започнеш бизнес… До тук си прав, но от там нататък следват безброй компромиси към личния живот, към приятелите и най-вече към това, което наричаш свободно време. Добрата новина в случая е, че една хубава идея е по-ценна от всичко. Ако си измислил нещо стойностно, качествено, луксозно и след много проучвания разбереш, че има пазар за твоя продукт, трябва да се вслушаш във вътрешния си глас, който вика „ДЕЙСТВАЙ!!!”.

Иван Григоров, който е студент в ТУ София по подобен начин се сдобива с идеята да накара Пловдив да се движи на колела. ЯКОлело е един амбициозен и много скъп проект, целящ стимулирането на хора от всички възрасти да превърнат напрежението от пътуването с автомобили и автобуси в едно активно, свежо и здравословно занимание. Той е човек, който твърди, че обожава да кара колело и обожава този град. С ЯКОлело той успява да съчетае най-любимите си неща в едно. Решава, че ще инвестира ужасно много усилия в една благородна цел, а именно да направи Пловдив едно по-хубаво място.

Скромност, позитивност и амбициозност са качествата, които са го довели толкова близо до изпълнението на проекта, а това което му помага да го придвижи е това, че в момента той е абсолютно необходим. Жителите на българските градове са на едно от първите места по брой моторни превозни средства на глава от населението. Около дупките има прекалено малко улици и постоянните им ремонти парализират редовно различни части от града. Вярно е, че има и далеч по-прости решения на тези проблеми, но ако имаше повече хора като Иван те вече щяха да са реалност. Той е намерил това, което ще го направи щастлив и действа по реализирането му. Уви, за сега само той прави нещо по въпроса.

С написаното до тук можеш да разбереш колко е важно да чувстваш близо до сърцето това, което правиш. Няма по-голяма емоция от тази да видиш как мечтите ти се сбъдват. А за да се случи това е нужно да вложиш доза риск, желание, любов и упоритост. Пътят към успеха е в 99-те процента старание и усърдна работа, а за осталия един процент можеш да разчиташ изцяло на себе си и на късмета.

Бизнес пътеки за хуманитаристи. Как да инвестираме в своето бъдеще?

Организиране и подготовка на студентите-практиканти за посещението на XXVIII международен панаир на книгата

02.12.2009 г.

Среща със студентите – раздаване на баджове, диктофони, фотоапарати, пари за посещението на панаира на книгата в София. Инструктаж за използване на техническите средства.