ТРЕТА НАЦИОНАЛНА СТУДЕНТСКА НАУЧНА СЕСИЯ ПО ФИЗИКА И ИНЖЕНЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ

Факултет „Физика и инженерни технологии“ и Студентски съвет към ПУ „Паисий Хилендарски“ организират третото издание на Националната студентска научна сесия по физика и инженерни технологии, която ще се проведе в периода 11-13 декември 2013 година в град Пловдив.
В програмата на конференцията се предвижда:
• Презентации и изложение на продукти и рекламни материали на едни от водещите фирми в България в областта на физиката и инженерните технологии. Те са подходящ пример за част от възможните бъдещи професионални реализации на младите участници в научната сесия.
• Включва се, както устно, така и постерно представяне на доклади, чиито автори (съавтори) са студенти и докторанти по физика или инженерни технологии във Висшите училища в Страната и Българската академия на науките.
• Конкурс за научен проект «Еврика», в който участниците трябва да представят по забавен и атрактивен начин свои иновативни идеи или научнoизследователски проекти, по който работят в екип или самостоятелно.
• Фотоизложба «Физиката в света около нас», на която ще се представят фотографии направени от студенти и ученици, на които са заснети физични явления, наблюдавани в природата и в ежедневието ни.
Студентската научна сесия е форум, който осигурява благоприятна среда за обмен на ценни идеи между бизнеса и висшето образование. Дава се възможност на млади и амбициозни специалисти в областта на природните науки да придобият опит в представянето и защитаването на своите научни тези, да изявят своя талант и въображение, участвайки в конкурсите и научните изложения.

Важни срокове
Подаване на заявление за участие – 31.10.2013г.
Представяне на пълните доклади, научните проекти и фотографии – 24.11.2013г.


Допълнителна информация за мероприятието може да намерите в специализирания сайт или в facebook-групата на студентската научна сесия.
• Сайт: http://nscp.uni-plovdiv.bg
• Facebook: III Национална Студентска Научна Сесия по Физика и Инженерни Технологии
• Е-mail: fiz.facultet.pu@abv.bg

Очакваме ви!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Коментарите са изключени.