Формата за реклама и промоция на книгата “Бляскав живот” – Грегоар Поле, която предлагам е към заглавия, за които на пазара има благоприятна почва, да бъдат добавяни рекламни материали  – флайер, разделител за книги с резюме на книгата и снимка на корицата. В зависимост от стойността на книгата, може да се раздават талони с процентна отстъпка от цената на “Бляскав живот” и другите заглавия от поредицата.

Ако вземем предвид и това, че книгата е част от поредицата “Избрани романи”, може да се помисли и в посока отстъпка от цената при закупуване на две заглавия от поредицата.

При сигурност от страна на издателска къща “Летера”, че заглавията, към които са прикрепени рекламните материали и талоните за отстъпки на “Бляскав живот”, ще носят достатъчна печалба разходите за такъв тип реклама ще бъдат оправдани. Тази процентна отстъпка под формата на талони-подарък трябва да бъде съобразена с разходите необходими при изработването на рекламираното издание (“Бляскав живот”). Имайки предвид резултатите от анкетите и сумите, които читателите за готови за платят за книга с твърди корици, каквато е нашата, процентът на отстъпката може да бъде около 10% (1бр.-19,95 лв., покрива очакванията на клиент готов да даде 20 лв. за твърда корица, получава книгата за 17,96 лв.) Цената от 17,95 лв. ще бъде когато книгата е част от промоционалния пакет и тя ще се отнася за определен брой книги от тиража.

Вземайки като база анкетите, таргет групата, към която ще насочим рекламата си са клиенти до 50 години.