Archive

Archive for March, 2012

Чалгата е причината за липса на порно индустрия в България

March 31st, 2012 Comments off
Съвсем случайно се натъкнах на един материал, който един от най-популярните блогове в света Cracked.com бе посветил на българското социално явление “чалга”.

Честно казано, това е най-пълният, изчерпателен и точен материал, правен по темата, а английският език, на който е написан, го прави и един от най-безпристрастните.

“Чалгата не е музика, с която се продават дини (визира се популярната поредица от рекламни клипове – бел. ред.). Въпреки че нейната най-базова съставка (сексът) може да продаде всичко”, започват въведението към своето антропологическо изследване авторите.

“Чалгата е причината за липса на порно индустрия в България – затова там са толкова бедни”, полушеговито полусериозно продължават те.

“След като получих малко обратна връзка от тази статия, прозрях, че всички вие, хората от останалата част на света, не може да схванете точната идея на това безумие от България, наречено чалга. Е, нека ви изясня. Простичко казано, чалга музиката е ракът на българското общество. Това е чисто отражение, саундтрак на това в какво са се превърнали ценностите след 500 години под османско робство и още 45 години на деградация, прекарана в културната празнота на Желязната завеса.

Чалга музиката промотира безвкусно, евтино, гнусно забавление и издига в култ луксозния живот, който някои биха квалифицирали като “най-ценното нещо”, но в действителност показва абсурдното доминиране чрез пари и богатства. В днешно време чалгата прави така, че жените да изглеждат като провалени порно актриси, а мъжете – невероятно гейски. Също така, налага този външен вид сред феновете си, които се оказват 70% от българските младежи.

Това е моето базово мнение, след като четох и гледах видео клипове и истината блесна като пресен гръден имплант, току-що изваден от кутията.”

След това доста разяснително въведение, авторът прави един учудващо изчерпателен исторически преглед на чалгата, обособява корените ѝ, проследява нейния преход и ключови фигури и я докарва до етапа, на който се намира днес – могъща индустрия, която “продава дини”.

В социологическия анализ на Cracked.com не са изпуснати всички важни етапи от развитието на чалгата и всички нейни патриарси – виждаме основоположника Хисарския поп, който привнася балканските ритми от Гърция, Турция и Сърбия и ги презаписва на “нелегални, презаписани касетки”, които били рязани с ножица и лепени.

Съсредоточава поглед върху мутрите и приноса им затова чалгата да започне да прокламира всички онези ценности, които измерват успеха с “количеството злато, което е окачено на врата”.

Отделя специално внимание на фолкзвездата Кати, която прокламира своята свобода и учи своите малки фенки, че това да си проститутка е нещо хубаво.

Обръща поглед към Азис, който нарича “Императора/Императрицата”.

“Азис е най-хомосексуалното нещо в цялата вселена и учи децата, че видът на педераст-гротеска е тотално як. Най-любопитното е, че той дори не е гей, а го прави за пари. Носят се слухове, че е по-богат от Metallica”, разказва авторът.

Културният исторически анализ продължава своя път и се спира на Димитровград, където “злият гений” Митко Пайнера съставил пъклен план за завладяване на индустрията.

Неговата формула била точна и кратка (буквален превод):

 1. Взимаш уличница от улицата
 2. Питаш я колко прави 2+2
 3. Продължаваш нататък, ако ти даде отговор около 4
 4. Изрусяваш, изстискваш и добавяш екстеншъни
 5. Добавяш огромни пластмасови цици
 6. Правиш липосукция, ако е над 45 килограма
 7. Слагаш сини лещи, розово червило
 8. Обличаш в дрехи, купени от мола
 9. Тунинговаш, пускаш гадни синт-мелодии, учиш я да пее скапани песни за пари и секс със стероидни наркомани
 10. Добавяш някои други типични за чалгата теми, плюс няколко полуголи жени
 11. Повтаряш от 1 до 10, докато не създадеш армия

Ето в този момент чалгата става музика, която продава дини, обяснява авторът.

Следват някои обширни изводи върху целия този процес върху децата и младежите и върху начина, по който изглеждат и по който се държат.

Материалът е придружен от доволно количество снимков и видео материал, който представя написаното още по-образно. Можете да се поучите и вие тук.

Categories: Uncategorized Tags:

“Kока-Кола” и “Пепси” с канцерогени?

March 11th, 2012 Comments off

“Kока-Кола” и “Пепси” променят рецептите си заради една от своите съставки, която може да причини рак. Най-популярните компании за безалкохолни продукти в света “Кока-Кола” и “Пепси” смениха едно от химичните съединения в съдържанието на въпросните напитки, защото се оказало, че то може да предизвика рак, съобщават от американската телевизия “Си Би Ес”.

Щатските учени твърдят, че в състава на “Кока-кола”, “Пепси” и “Доктор Пепър”присъства оцветител, съдържащ 4-метилимидазол (4-MI), който по време на изследвания е причинил онкологични заболявания при редица опитни мишки.

Според новия закон, приет в щата Калифорния, всички продукти с над 29 микрограма от това вещество, трябва да се предлагат с указание за заплаха от рак. В една бутилка “Кока-Кола”, например, има около 140 микрограма 4-метилимидазол, затова от щаба на безалкохолните гиганти предпочетоха да променят рецептата на напитките, обръщайки се към доставчиците на оцветителя с молба да приведат съотношението на веществото в съответствие с изискванията на новия закон.

За момента газираните течности, изготвени по променената рецепта, могат да се купят само на територията на щата Калифорния, но в бъдеще нововъведението ще се разпространи в цялата страна. Междувременно на този етап в останалите държави ще се продават досегашните “Кока-Кола” и “Пепси”.

Представител на администрацията, контролираща храните и лекарствата в САЩ, съобщи, че заплахата от туморни заболявания е преувеличена.

Потребителите трябва да изпият над 1000 кена дневно, за да получат дозата, която по време на изследването е предизвикала рак при гризачите“, се казва в изявлението.

Тайната за производството на “Кока-Кола”, изобретена от американския фармацевт Джон Пембъртън, се пази в дълбока тайна вече над 125 години. Предполага се, че оригиналната рецепта е заключена в сейф в град Атланта.

Източник: Edna.bg.

Още по темата (външни линкове):

bTV News

NOVA TV

razkritia.com

NewTrend.com

Categories: Conspiracy Theory, Здраве Tags:

70-годишна жена е открила извора на младостта

March 4th, 2012 Comments off

Трудно е да повярвате, но американката Анет Ларкинс всъщност е на 70 години. Тя има изключително гладка кожа, като твърди, че не се е подлагала на пластични операции.

Анет наистина е открила “извора на младостта” и той може да бъде намерен в нейния заден двор, който е пълен с плодове и зеленчуци. Анет пие дъждовна вода, която събира в двора си, яде плодове и зеленчуци, които растат отново в него, и е веган суровояд. Тя казва, че храната в нейния двор е “изворът на младостта й”.

Съпругът на Анет притежавал магазин за месо през 60-те. Тогава тя решила да стане вегетарианка. След години станала веган суровояд. Анет казва, че не яде животински продукти, нейната храна не е топлинно обработена и това се отразява страхотно на здравето и външния й вид.

“Моето меню включва плодове, ядки, зеленчуци и семена”, споделя Ларкинс.

Съпругът на Анет, Амос, обаче не последвал примера й и продължил да яде по същия начин. “Много ми се иска да бях направил това, което тя.” Хората дори се чудят дали Анет наистина е негова съпруга. “Често ме питат неща от рода на: “Какво правя с такова младо момиче?” или “Ти си довел внучката си с теб?”.

Амос ежедневно приема лекарства за високо кръвно налягане и диабет. Анет казва, че дори не пие аспирин.

“Аз съм много жизнена и пълна с енергия. Всяка сутрин ставам не по-късно от 5:30 часа”, споделя изумителната жена.

След като нейните приятели и непознати не преставали да й задават въпроси за здравето и младежкия й вид, тя решила да издаде две книги “Journey To Health” и DVD с полезни съвети.

Наистина Анет изглежда невероятно за годините си. Убедете се сами:

Източник: iWoman.

Ние сме това, което ядем!

March 4th, 2012 Comments off

Categories: Снимка на деня Tags: