Home > Uncategorized > Чалгата е причината за липса на порно индустрия в България

Чалгата е причината за липса на порно индустрия в България

March 31st, 2012
Съвсем случайно се натъкнах на един материал, който един от най-популярните блогове в света Cracked.com бе посветил на българското социално явление “чалга”.

Честно казано, това е най-пълният, изчерпателен и точен материал, правен по темата, а английският език, на който е написан, го прави и един от най-безпристрастните.

“Чалгата не е музика, с която се продават дини (визира се популярната поредица от рекламни клипове – бел. ред.). Въпреки че нейната най-базова съставка (сексът) може да продаде всичко”, започват въведението към своето антропологическо изследване авторите.

“Чалгата е причината за липса на порно индустрия в България – затова там са толкова бедни”, полушеговито полусериозно продължават те.

“След като получих малко обратна връзка от тази статия, прозрях, че всички вие, хората от останалата част на света, не може да схванете точната идея на това безумие от България, наречено чалга. Е, нека ви изясня. Простичко казано, чалга музиката е ракът на българското общество. Това е чисто отражение, саундтрак на това в какво са се превърнали ценностите след 500 години под османско робство и още 45 години на деградация, прекарана в културната празнота на Желязната завеса.

Чалга музиката промотира безвкусно, евтино, гнусно забавление и издига в култ луксозния живот, който някои биха квалифицирали като “най-ценното нещо”, но в действителност показва абсурдното доминиране чрез пари и богатства. В днешно време чалгата прави така, че жените да изглеждат като провалени порно актриси, а мъжете – невероятно гейски. Също така, налага този външен вид сред феновете си, които се оказват 70% от българските младежи.

Това е моето базово мнение, след като четох и гледах видео клипове и истината блесна като пресен гръден имплант, току-що изваден от кутията.”

След това доста разяснително въведение, авторът прави един учудващо изчерпателен исторически преглед на чалгата, обособява корените ѝ, проследява нейния преход и ключови фигури и я докарва до етапа, на който се намира днес – могъща индустрия, която “продава дини”.

В социологическия анализ на Cracked.com не са изпуснати всички важни етапи от развитието на чалгата и всички нейни патриарси – виждаме основоположника Хисарския поп, който привнася балканските ритми от Гърция, Турция и Сърбия и ги презаписва на “нелегални, презаписани касетки”, които били рязани с ножица и лепени.

Съсредоточава поглед върху мутрите и приноса им затова чалгата да започне да прокламира всички онези ценности, които измерват успеха с “количеството злато, което е окачено на врата”.

Отделя специално внимание на фолкзвездата Кати, която прокламира своята свобода и учи своите малки фенки, че това да си проститутка е нещо хубаво.

Обръща поглед към Азис, който нарича “Императора/Императрицата”.

“Азис е най-хомосексуалното нещо в цялата вселена и учи децата, че видът на педераст-гротеска е тотално як. Най-любопитното е, че той дори не е гей, а го прави за пари. Носят се слухове, че е по-богат от Metallica”, разказва авторът.

Културният исторически анализ продължава своя път и се спира на Димитровград, където “злият гений” Митко Пайнера съставил пъклен план за завладяване на индустрията.

Неговата формула била точна и кратка (буквален превод):

 1. Взимаш уличница от улицата
 2. Питаш я колко прави 2+2
 3. Продължаваш нататък, ако ти даде отговор около 4
 4. Изрусяваш, изстискваш и добавяш екстеншъни
 5. Добавяш огромни пластмасови цици
 6. Правиш липосукция, ако е над 45 килограма
 7. Слагаш сини лещи, розово червило
 8. Обличаш в дрехи, купени от мола
 9. Тунинговаш, пускаш гадни синт-мелодии, учиш я да пее скапани песни за пари и секс със стероидни наркомани
 10. Добавяш някои други типични за чалгата теми, плюс няколко полуголи жени
 11. Повтаряш от 1 до 10, докато не създадеш армия

Ето в този момент чалгата става музика, която продава дини, обяснява авторът.

Следват някои обширни изводи върху целия този процес върху децата и младежите и върху начина, по който изглеждат и по който се държат.

Материалът е придружен от доволно количество снимков и видео материал, който представя написаното още по-образно. Можете да се поучите и вие тук.

Categories: Uncategorized Tags:
Comments are closed.