Archive

Archive for the ‘Правата на животните’ Category

Planet Earth is YOU (Видео)

November 8th, 2013 Comments off

Изборът на здравословна храна в САЩ е психично заболяване!

July 31st, 2012 Comments off

Наскоро СЗО призна вегетарианството за психично заболяване! Според проф. Столешников и изборът на здравословна храна в САЩ е психично заболяване! Предлагам ви да прочетете някои негои размисли по въпроса:

Храната в САЩ, постъпваща за продажба е облъчена с радиация. С облъчването се денатурират всички зеленчуци и плодове, които не могат да бъдат денатурирани по традиционните термични методи. Всеки ученик по биология знае, че в резултат на това облъчване в живото вещество се появяват “свободни радикали”, които са силно канцерогенни, и не само това. Ето ви превод на съответния откъс от Уикипедия: 

“Излишното колишество свободни радикали водят до увреждане на клетките, което води до много болести, като – рак, инсулт, инфаркт, диабет и др. основни болести. Предполага се че много форми на рака са резултат от взаимодействието на свободните радикали с ДНК, водещи до мутации. Преждевременното стареене и атеросклерозата също се асоциират със свободните радикали. Свободните радикали помагат на алкохола да убива черния дроб. Свободните радикали от цигарения дим причиняват емфизем на белия дроб. Свободните радикали имат участие и в болестите: паркинсън, шизофрения и Алцхаймер. От свободни радикали се причинява и сериозната болест хемохроматоза. А една от теориите за стареенето също се основава на свободните радикали”. http://en.wikipedia.org/wiki/Free_radicals

Ето какво се крие зад облъчването на хранителните продукти. Те се научиха даже и в зеленчуците да създават свободни радикали, с толкова обещаващи последствия за нас. Не е ли това “задогледален свят”? При което вие даже не можете да проследите всичките тези иновации, по отношение денатурирането и озлокачествяването на хранителните продукти, защото са като лавина. И даже от интернет няма да успявате да догоните козните на онези, които работят в това направление. Пестицидите са в миналия век. Те бяха само “цветчетата”. Днес вече берем “ягодките”.

Всичките портокали, например, и въобще цитрусовите плодове растящи в САЩ са оцветени, за да са оранжеви. Разбира се, не сядат да боядисват портокалите с четчица. Щеше да е добре, да беше така. Но нещата са доста по-зле. Те пръскат портокаловите дръвчета с химикал, т.н. агент-оранж, който се провсмуква в дървото и оцветява още незрелите плодове в ярко оранжев, “зрял” цвят. И потокалите понякога имат дъх на лака от боята. А къде са всичките тези прехвалени дегустатори на вина? И никому не е минавало, и сега не му минава през ума, както и винаги се прави това в САЩ, първо да се изпробва влиянието на този оцветител, на здравето на хората. Но както винаги, влиянието се изяснява след десетилетия. И можете да не се съмнявате, че това влияние е в негативна посока. Жълтъците на кокошите яйца се боядисват по същия начин. Оцветителят се добавя в храната на кокошките, така че по-добре е да не купувате яйца с оцветени жълтъци.

В тази работа с масовото тровене на населението винаги има някакви неочаквани изненади. Пресен пример: Авторът върви неотдавна по улиците на Ню Йорк и вижда обява на вратите на един от американските “Юнивърси”: “Ние не продаваме месо, обработено с Въглероден окис”. А въглеродният окис е изключително опасен за човека! Влизайки в биохимически реакции в организма, Въглеродният окис отделя цианиди, в т.ч. “синилна киселина”. Цитат от Уики: “Въглеродният окис (Carbon Monoxide) е безцветен, без миризма, много отровен газ. При попадане в организма се свързва с хемоглобина и спира дишането, на тъканно ниво”. 

Чували ли сте, че обработват месото с въглероден окис? А се оказва, че го правят! Оказва се, че месото в САЩ обработват с въглероден окис, за да запази розовия си цвят, даже и ако месото отдавна е развалено.

Със същата цел обработват месото, не само с въглероден окис, но и с амоняк NH3, който е силна невротоксична отрова. Току що закриха в САЩ неколко завода на Beef Products Inc, които са използвали за обработка на месото, амоняк. Но не заради амоняка, и не заради въглеродния окис са закрити, а защото тяхната продукция, въобще, доби сред народа прозвището “розова слуз” (pink slime). На този линк даже има видеоклип.

Каймата от месото им – “розовата слуз”, отиваше за хранене на децата в училищата!

А преди самото клане на кравите за месо, в американските кланници, вливат в кръвта на кравите формалин. А анатомистите държат във формалин трупове и органи, за да не се разлагат. Това е воден разтвор на веществото формалдехид, което е с остра миризма. От Уики:

Формалдехидът е токсично, канцерогенно и алергентно вещество. Затова, че формалдехидът се съдържа в много пластмаси, в талашита и пресования картон – фазер, той е между най-разпространените битови замърсители на въздуха. В концентрация 0.1 милиграм вече дразни слизестите обвивки, причинява сълзене на очите, затруднява дишането и причинява астматичен синдром”.

Така че, за астматиците не е полезно да купуват изделия от пресовани дървесни стърготини, и коли, в които дъхът на пластмаса в купето не се изветрява.

Така зареждат всяка крава с “формалинова мина”, преди да я пуснат за месо. Все със същата идея – да предотвратят развалянето на месото, за да може месото месеци да опъва крака, от фризер във фризер. На кравата, докато сърцето и още бие, вкарват в кръвта формалин, за да се разнесе из цялото тяло.

Разбира се, ако опъва крака месеци по фризерите, месото може да изгуби търговски вид. Затова обработват месото с въглероден окис и амоняк, които са смъртоносни за човека. По тази логика няма да е чудно, следващия път да се види обява в магазина: Ние не продаваме месо, обработено с калиев цианид”; или: “Ние не продаваме месо обработено с фосген; или – “Не продаваме месо обработено със зарин”, и т.н.

Кравите, още от раждането, ги инжектират с хормони, антибиотици и ги гощават с пестициди. 70% от синтетичните антибиотици в САЩ отиват за храна на добитъка. Току що в САЩ откриха, че половината от всичкото им месо е заразено със стафилокок, устойчив на всички антибиотици. Искате ли американски шишкебап от нещастни крави, които целия си живот са стояли в бетонна клетка, никога не са виждали слънце, никога не са ходили по зелена трева, и затова още от рождение те нямат имунитет, а имат болестта на Кройцфелд – Якоб? Това е, защото са хранили кравите с дървесни трици – за целулоза, циментов прах – за калций, и с таблетки витамини, уж за “здравословна храна”.

Ако тези животни изглеждат тлъсти, то е заради отоците. Инжектират ги още от млада възраст. Именно затова в САЩ са така популярни телешкото и агнешкото. Защото телетата и агнетата нямат шанс да доживеят да станат възрастни.

Другите хранителни продукти в САЩ не са по-добри. В САЩ също се продава нещо подобно на картофи, и под същото название, при което в магазина не може по външен вид да се отличат пресните картофи от старите. Те всичките са обработени с радиация и изглеждат еднакво. В САЩ продават целогодишно и нещо наподобаващо на външен вид, ябълки, но аз не ги купувам изобщо. В СССР се самообвинявахме, че на Запад ягоди в магазините има още от 6 сутринта. Че е така, така е, но тези ягоди в устата си няма да вземете. Първо, нямат аромат, второ – на вкус са като мокра хартия. Трето – в САЩ не трябва да ядете много ябълки, грозде, портокали, защото бъбреците ви ще откажат да работят, – толкова много са пестицидите в тях. А ягодите ги и модифицират генно. Защо ли? Питайте ги. Това са некои сили, които стоят зад манипулирането на хранителните продукти в САЩ. Те въбще не информират за дейността си, и всичко се узнава само със задна дата, както в този случай, когато вървиш по улицата и изведнъж – обява на магазина…

И в САЩ няма да се сложи ред в тези неща. Те си имат вид свобода – кой, кого, с каквото си иска, с това и храни. Ако не ви харесва, наемайте адвокати и се съдете с хранителните концерни. Но те, хранителните концерни имат достатъчно пари за да наемат юристи и да забранят да се пие прясно издоено, не пастьоризирано млеко, и да ядете генетично модифицираната им храна, модифицирана в желаната от тях, насока.

В СССР, сами знаете как се хранехме, – оскъдно. Но в СССР имаше санитарно-хигиенни правила за производството на храни, основани на хигиена, в полза за здравето! Имаше и наука “Санитарна хигиена”. Имаше и факултет за санитарна хигиена, в който се подготвяха лекари санитар-хигиенисти, които наблюдаваха хранителното производство.

В САЩ напълно отсъства такава наука и отрасъл – Санитарна хигиена. Единстваната сан-инспекция съществува само за правоверните евреи – във вид на местния равин. Но критериите на тази сан-инспекция са съвсем други. Затова, на работа в хранителните предприятия, заведения, ресторанти, столове, хранителни магазини, в САЩ набират когото си искат, от улицата, главно нелегални имигранти от Мексико, без и елементарен медицински преглед; много от които боледуват от кожни и венерически болести и туберкулоза. Но да засегнеш тази система, можеш само, ако докажеш, че на здравето ти е нанесена вреда, именно от тази сфера, и наемеш скъпо платен адвокат.

В САЩ Санитарна хигиена няма, но затова пък има религия на чревоугодничеството. В САЩ храненето и яденето са религия, култ, а ресторантите са църкви на тази религия на яденето. Американското обществено хранене е най-големият отрасъл в производството в САЩ, и най-големият работодател.

По какви въпроси и в каква насока, се издават най-голямо количество книги и печатна информация в САЩ? – За кулинарията и въпросите на храненето! В каква насока са повечето предаваня по телевизиите? – По кулинария! Ще изпаднете в умиление ако видите, как американците обсъждат тънкостите на приготвянето на храни. Всеки ден в тв-програмите и във вестниците има постоянни предаваня и рубрики, кои ресторанти да посетите и какво да ядете. Това, от една страна. А от друга, интересът около религията за ядене постоянно се поддържа с натрапване на мними диети за, уж, ограничаване на храната, а всъщност – само, преминаване към друг вид храна!

В една популярна книжка за “консуматори” – “Консумер рипорт” още преди 40 години се изброяваха повеше от 30 хиляди най-разнообразни диети! Сега диетите са три пъти повече. От самосебе си се разбира, че щом диетите (за отслабване) са десетки хиляди, значи нето една не работи. Защото, ако имаше поне една ефективна, всички щяха да се придържат към нея. И ако за малко се оттърсите от този американски ажиотаж, около храненето, първото, което ще ви дойде в главата е логическото заключение, че “Качеството на приготвената храна не може да е по-добро от качеството на съставящите я продукти”. А ние току що се докоснахме до качеството на американските продукти.

В тези условия настъплението на “истебилишмънта” върви на широк фронт.

Изборът на здравословна храна в САЩ вече се определя като психично заболяване. То сега се нарича “Хранително разстройство” (Healthy eating disorder)

В САЩ сега това е официална психична болестВече не е шега: ако се фокусирате върху здравословната храна, вие вече се квалифицирате като психично болен (mentally diseased), и вас трябва да ви лекуват с психотропни препарати. Канадски вестник съобщава: “Фиксирането върху здравословна храна може да е признак на сериозно психично заболяване”. Ето го оригиналът на текста: “This is no joke: If you focus on eating healthy foods, you’re and probably need some sort of chemical treatment involving powerful psychotropic drugs. The Guardian newspaper reports, “Fixation with healthy eating can be sign of serious psychological disorder” and goes on to claim this “disease” is called orthorexia nervosa — which is basically just Latin for “nervous about correct eating.”

В САЩ се прокарва нов закон “Закон за модернизация на хранните 2010” (the Food Safety Modernization Act of 2010).

Ето какво пишат американците за него: Ако законът бъде приет ще се забрани да се отглежда, притежава, търгува, превозва, подарява, да се храни и да се яде всяка храна, произведена от природата (т.е. здравословна – растителна или животинска храна – произведена самостоятелно или лично!!)

Ето нещо от последните съобщения (от преди 2 години!): “Вегетарианството е признато за психично заболяване

Мнозинството вегетарианци по целия свят изпаднаха в шок от това, че експертите на “Световната здравна организация” (СЗО) са ги признали за психически невменяеми. Представители на движението за човечност и здравословен начин на живот се оказаха в списъка на болните, които, по мнението на международните експерти, трябва да се лекуват на първо място. Неотдавна експертите на СЗО проведоха семинар, на който представиха разширен списък на болестите, с които трябва да се борят лекарите психиатри. Списъкът на болестите се попълни с вегетарианствотото и суровоядството, които се оказаха в компанията на други недъзи, попадащи под определението “разстройство на навиците и влеченията”

Както и вие разбирате, от гледище на здравия смисъл, не може да се обясни, защо вмирисаното месо от отдавна убити и химически напомпани животни (розова слуз), е психически нормално да се яде, а да се ядат свежи плодове, било “психично заболяване”.

Но не търсете тук здрав смисъл. Всичко това е отражение на факта, че този свят се управлява от канибали, в човешки облик. Какво е чудното в това, че в африканската прерия управляват лъвовете, а не тревопасните антилопи? Така е и при човечеството, защото човечеството вътре в себе си фундаментално и генетически е нееднородно, и една част от човечеството е произлязла по “теорията за еволюцията”, а другата “по библейската версия”. И едната част от човечеството е “избрана” (избрания народ), а другата “не е избрана”. 

Извадка от книгата на проф. А.П. Столешников 

Чем наполнить организм?” Нью-Йорк 2011 год.

Източник: grigorsimov.blog.bg

Ето долната част на картинката

July 9th, 2012 Comments off

Майкъл Кларк Дънкан е вегетарианец

May 17th, 2012 Comments off

Хората вече не се замислят…

February 19th, 2012 Comments off

Хората избягват да се замислят. Те не желаят да мислят за конфликтни идеи. Те знаят по дистанциран начин, че не всичко е наред със света. Но животът е твърде бърз и никой няма време да мисли по смътно осъзнавани проблеми като:

Защо е тъжно да си купиш породисто котенце?

Когато има толкова много изоставени котета и кучета, които не са по-малко сладки, пухкави и ще ви обичат не по-малко… Осиновете си домашен любимец, вместо да си купувате нов и най-важното – не го изоставяйте, когато вече ви е омръзнал, като не нужна играчка! Запомнете – да имаш домашен любимец НЕ Е право, а привилегия!

Откъде идва месото?

Човека използва животни за храна от хилядолетия и тази традиция се е превърнала в нещо нормално в днешно време. Истината обаче е, че днес на човек не само, че не му е необходимо да яде животни, но не е и морално да го прави. Освен това животните днес не се отглеждат в красиви, живописни фермички на село, както може би си мислят повечето от вас. Не! Отглеждането на животни по този начин не може да задоволи огромният апетит (или по-скоро лакомия) на човека и за това в днешно време животните не се отглеждат, а се “произвеждат”. Има фабрики… Огромни фабрики, където животните се “оглеждат” от самото им раждане до достигане на т.нар. “пазарни размери”. Те биват тъпкани в тясни метални клетки, в които дори не могат да се обърнат, тъпкани постоянно с непривична за тях храна (като например царевица, вместо трева), за да наддават по-бързо, биват инжектирани с антибиотици и хормони на растежа и най-вече биват ненужно малтретирани и измъчвани до такава степен, че смъртта идва като “сладко избавление” за тях. Това е жестоката истина на пътя, който изминава вашата пържола в чинията ви. Не по-розово стоят нещата с млякото и продуктите от мляко и яйцата.

“Мисля, че в една чаша мляко има повече жестокост, отколкото в една пържола!”Гари Юрофски. Кравите давали мляко и ние го пием. Първо – кравите НЕ ДАВАТ мляко, а ние ИМ ГО ВЗИМАМЕ! Второ кравешкото мляко е предназначено само и единствено за малкото на кравата – телето и за никой друг! Също както кърмата на майката е предназначена само и единствено за бебето й. Обща заблуда е, че на кравите, които се отглеждат за производството на мляко не се вреди по никакъв начин. Млеконадойните крави живеят значително по-малко от другите крайви именно следствие на условията, на които са подложении. Понасят дори повече мъки от животните, които се отглеждат за месо. По същия начин стои и отглеждането на птици за производството на яйца.

Какво се случва с лабораторните животни?

 

Нищо хубаво. За разработването на нови лекарства и медикаменти (не всички до там важни и животоспасяващи) се използват опитни животни, върху които се тестват. Но това е по-малкото зло. Върху животни се тестват и всевъзможни козметични препарати, храни и напитки. Тези животни биват подлагани на неописуеми мъчения и изтезания, само и единствено, за да може някоя грозна, нещастна женица да са цапоти с кремове, гримове, спирали, червила, шампоани, балсами и Бог знае още какво. Едно от най-големите заблуждения в този подход е, че колкото и изпованите примати, зайци, котки, кучета, мишки и други лабораторни и опитни животни да са близки до човека – тяхната физиология и биология се различава значително от нашата и не винаги резултатите, които се получават са достоверни и могат да се прилагат успешно и за човека. Има алтернативни методи и начини разбира се. Избягвайте всякакви козметични продукти и храни, които са тествани върху животни!!! На етикетите им обикновено си пише “Animal tested”… В противен случай вие ставате не по-малко отговорни за страданието на тези животни.

Щастливи ли са цирковите животни?

За какво щастие ми говорите? Цирковете са още една законна, популярна форма на изтезаване на животни! Животните в цирковете стоят оковани или в клетки през целия или през някаква част от живота си. Това би довело всяко едно диво животно до лудост! Те биват държани гладни (често и жадни). Бити! Как иначе си мислите, че се дресират – да не би още да вярвате на историята със захарчето в ръката на дресьора? Ако това беше вярно – за какво му е камшика в другата ръка? Цирковете могат спокойно да функционират и да бъдат едно чудесно място за забавления, без в тях да има животни! Докато в тях се измъчват и експлотират животни – не ги посещавайте!

Колко време умира сърничка, хваната в ловджийски капан?

Ето ви още една силно изопачена и извратена традиция. В миналото хората са били принудени да ловуват, за да набавят храната си. В днешно време това в повечето краища не света не се налага! Ловът и риболовът са останали само като “хоби” или някои дори го наричат “спорт”. Убиването на животни за забавление не може да бъде считано за нормално в едно нормално общество. И въпреки това ловът е не само законен, но и масово практикуван и е “гордост” за много семейства! Каква гордост има в това да застреляш невинно, беззащитно животно от няколкостотин метра растояние с най-новата опитка, която си си купил. Или да заложиш безмилостни капани, в които се улавят животни, които след това са обречени на часове дори дни неистови мъки и страдания, докато агонизирайки чакат своя край. Да това звучи прувеличено за някои, но си е самата истина. Ако сте толкова добри ловци и това за вас, наистина е спорт – хванете по един ръчно изработен лък и стрели (не купен в магазина) и без да използвате, каквито и да е капани и отрови отидете на лов. Да ви видя, какво ще хванете тогава?

Или…

Кой е първият собственик на пухкавото кожухче, което носите на гърба си?

Огромна китайска индустрия захранва света с кожи от бездомни, а често и домашни животни. В Китай също така специално се развъждат кучета и котки и разнообразни екзотични животни. Животните се отглеждат в тесни клетки и тези от тях, които са диви по природа, бавно полудяват. Норките са териториални диви животни, които на свобода обитават райони от няколко километра. Развъдени в клетка, те тичат в кръг ден и нощ, разранявайки краката си до кръв и кост. Тази участ споделят многобройни животински видове, имали нещастието да бъдат дарени от природата с ценна кожа.

Как точно става всичко

До кланицата животните се транспортират в мрежести клетки, високи по една педя, в които плътно са наблъскани по 5-6 животинчета. Много от тях умират по пътя. Когато пристигнат, клетките се хвърлят от камионите на земята, трошейки крехки кости. От клетките ги вадят, набучвайки ги с метални колове. Инжекциите за ‘хуманно приспиване’ са скъпи, затова в Китай тези безпомощни живи същества най-често биват ритани и бити с тояги, докато умрат, или одирани живи. Закачат ги да висят за краката и започват от опашката, после надолу по телцето, а животното се извива и крещи от болка. Понякога, захвърлено на купчината мъртви тела, прясно одраното животно премигва…

И се появява изящно палто

След още много ужас за животинката Негово Величество Човекът, най-разумното същество на планетата, получава меки кожени обувки, чанти, портмонета, палта, наметки, шалове, качулки, ръкавели… играчки за домашни любимци! “Ей, кожено ли е това?” – пита приятелката. “Да, кожено е – естествена кожа!” – хвали се собственичката. Многоточие в памет на първия собственик.

Какво можеш да направиш

1. Не носете дрехи и обувки от естествена кожа! Друхите и обувките от изкуствени материи не са по-малко добри или красиви. Има дори палта от искуствена кожа, наподобяващи досущ истинските. Не позволявайте животните да страдат, заради вашите модни капризи.

2. Не практикувайте лов и риболов и поговорете с вашите приятели, които ги приктикуват  и познати на тази тема!

3. Не си купувайте и не консумирайте козметични продукти и храни, които са тествани върху животни. Същото се отнася и за повечето лекарства.

4. Не ходете на циркове, където се екзплотират животни. Да не би да е по-малко забавно да отидете на цирк, където ще глетате само клоуни, фокуси и акробатика?

5. Не консумирайте месо! Това е едно от най-трудните неща за повечето хора и само като го чуят бягат като дявол от тамян. Да приеме вегетарианска или веганска диета е най-доброто нещо, което човек може да направи за животните, за себе си и за планетата.

6. Не консумирайте мляко, млечни продукти и яйца. С изключение на яйцата, в днешно време на пазара има различни разновидности от соеви и други млека, които са (уверявам ви) не по-малко вкусни и МНОГО по-полезни от кравето мляко във всичките му разновидности. Съществута също кашкавал и сирене на растителна основа, които поне на мен са ми дорипо-вкусни.

7. Осиновете си бездомно куче или коте, ако имате възможност да го гледате. Ако нямате не причинявайте страдание на друго невинно същество само, за да задоволите егото си. Ако един ден имате поне най-малките съмнения, че няма да можете да се грижите за него – просто не си взимайте домашен любимец!

8. Не оставайте безучастни – търсете повече информация по тези проблеми и я разпространявайте. Ако наистина обичате животните – това са малко от начините, чрез които да им помогнете.

9. Не толерирайте насилието над животни!

Приемливо е да не знаеш.
Разбираемо е да не искаш да чуеш.
Недопустимо е да видиш и да замълчиш.

Част от материалите и снимки са използвани от: http://bg.myletsadopt.com

In silence they suffer, in loneliness they die!

January 29th, 2012 Comments off