За този блог и автора

September 28th, 2019 Leave a comment Go to comments

Здравейте,

Казвам се Ивелин Моллов, за тези от вас, които не ме познават… На 39 г. съм, живея в гр. Пловдив и може би както сте се досетили от името на домейна на блога – работя в Пловдивски университет и по-специално в катедра “Екология и ООС” в Биологическия факултет.

Стига толкова формалности… От известно време обмислям идеята да направя собствен блог. Винаги съм гледал на себе си като търсещ истината човек и мисля, че за сравнително краткия си живот до момента съм успял да изградя способност да прецеждам заобикалящата ни информация и да създавам собствено мнение по всички теми, които ни вълнуват. Винаги подлагам нещата на съмнение и съм готов да разгледам и обсъдя всака една гледна точка. Тъй като света днес е заобиколен от толкова много субективизъм, дори нещо повече – толкова много лъжи и дезинформация е лесно човек да загуби своята посока.

Това ме подсеща да ви обясня и защо блога ми се казва “PEREGRINUS”. В превод думата от латински означва буквално “скитник”, “пътешественик” или “пътник”. Според мен всеки един от нас в едно или друго отношение е по своемо скитник или пътешественик, защото всеки един от нас вечно търси нещо. През целия си живот ние все търсим нещо или някого и по време на това търсене виждаме и посещаваме различни места и се срещаме с много различни хора. И също като скитници по време на нашето пътешествие сме ту заобиколени от много хора, ту сме и съвсем сами.

Разбира се, днес Интернет ни дава възможността да не сме толкова сами, а да намерим съмишленици, приятели и “спътници” в нашето пътуване. Съдържанието на този блог ще бъде предимно от предоставяне на материали с гледните точки на чужди автори, както и мои мисли и виждания за нещата от ежедневието на всеки един от нас. Подбора на материалите разбира се много ще зависи от моите критерии за истиност и виждания за живота. Накои от разглежданите теми ще са: здраве и здравословен начин на живот, вегетарианство и правата на животните, хоби и свободно време, заблуждение и теория на конспирацията, екология, наука, кино, спорт и много други.

Искрено се надявам поне някои от темите в блога да са ви от полза. Ще се радвам на коментари и обратна връзка. 🙂

 1. инж.Калин Стоилов
  August 13th, 2011 at 15:47 | #1

  Здрасти!
  Страхотен блог.Радван се, че си го създал и хората и аз в това число могат да се
  информират за важните неща от живота които ни заобикалят ( здраве, спор, култура).
  Успех!

  П.П. Имаш малка правописна грешка (ИСКРЕНО) не Изкрено

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.