Archive

Archive for June, 2011

Чай или кафе?

June 30th, 2011 Comments off

Нов магазин за хранителни стоки БЕЗ ОПАКОВКИ

June 27th, 2011 Comments off

В Остин, Тексас една група от предприемачи са решили да основат един нов тип магазин за хранителни стоки. Новият магазин In.gredients ще се специализира в местни и органични храни, но има една голяма разлика между него и конкуренцията – In.gredients обещава да бъде първят по рода си магазин, който предлага хранителни стоки БЕЗ ОПАКОВКИ.

Идеята е толкова проста, че е изненадващо, че никой до сега все още го прилага. Подобно на много хора, които носят собствени платняни чанти в магазините за хранителни стоки (а не използват найлонови торбички), купувачите на In.gredients ще бъдат насърчавани да носят собствени контейнери, в които да опаковат продукти като зърнени храни, масла, млечни продукти и др. Ако даден клиент не си носи собствени контейнери, в магазина ще му бъдат осигурени компостируеми или биорзградими такива. Новият магазин е като по-специализиран магазин за насипни храни, примесен с традиционен магазин за хранителни стоки. In.gredients ще замени нездравословните, преопаковани с 1000 опаковки боклуци с местните, органични и натурални храни. Ще има също и читалище, където ще се изнасят уроци по готвене, градинарство семинари и изложби.

Истината е, че това, което е нормално в бизнеса с хранителни стоки не е здравословно за потребителите или околната среда. Американците дават допълнителни £570 милиона за опаковки за храни, които отиват в техните сметища всеки ден. Освен това предварително пакетираните храни карат “на сила” потребителите да купуват повече, отколкото е необходимо, нещо което в крайна сметка пълни кофите им за боклук. 27 на сто от храната произведена в САЩ, закупена от домакинствата в крайна сметка бива изхвърлена на боклука.

Основателите на In.gredients се надяват да отворят врати на магазина за хранителни стоки без опаковки в Източен Остин тази есен, при условие, че финансирането бъде одобрено. За повече информация посетете техният сайт.

Какво поражда животинското поведение у хората?

June 26th, 2011 Comments off

http://www.youtube.com/watch?v=YggE9ZWSiSY

Categories: Здраве Tags:

ВНИМАНИЕ: Аспартам!

Храните които ядем днес (моля за извинение) са направо бавна отрова, сравнени с тези от преди само 50 години. Информацията за отровите, с които сегашните „храни“ са наблъскани е известна и широко публикувана по цял свят! Знаем ли обаче ние българите каква отрова ни продават за храна?! Всичко ще ви стане ясно за отрицателно време като прочетете фактите.

Та относно въпросната нехранителна “добавка” наречена Аспартам?! Аспартамът е изкуствен подсладител без калории, 180 пъти по сладък от захарта. Известен е още като E951, NutraSweet, Equal, Spoonful, Canderel и др.

Това е дефакто химична отрова! Аспартамът е отговорен за 75% от „страничните реакции“, предизвикани от хранителни добавки. Вещество, от което има над 10 000 оплаквания и регистрирани най-малко 92 болестни симптома се продава като диетичен продукт! Какво?! Да, а сега моля внимателно прочетете кои са докладваните реакции от лекарите към Аспартам между 1981 и 1995: загуба на зрение, рак на мозъка, оглушаване, импотентност, артрит, астма, ниска/висока кръвна захар, депресия, диария, замайване, силно чувство за глад/жажда, умора, косопад, главоболие, сърцебиене, високо кръвно налягане, невъзможност за концентриране, поддатливост на инфекции, безсъние, раздразнителност, обриви, болки в ставите, ларингит, промени на личността, фобии, загуба на памет, конвулсии, сърцебиене, ускорен пулс, тахикардия, треперене, шум в ушите, напълняване и не на последно място – смърт!! Посочените симптоми са толкова често срещани, че някои лекари въвеждат термина “аспартамна болест”! При по-голямата употреба на напитки и храни, в които се съдържа, води до пристрастяване. Много хора съобщават за тежък абстинентен синдром, когато се опитат да изхвърлят аспартама от храната си. Някои твърдят, че зависимостта към него е по-силна дори от тази към алкохола!

Обаче, Аспартам се слага в над 6,000 вида храни по света. Най-често срещан в диетични напитки, безалкохолни напитки, а също витамини и хранителни добавки, медикаменти, диабетични и диетични храни, в прахчетата “Степ”, “Танг”, дъвки без захар, какаови смеси, подсладено кисело мляко, напитки с кофеин, сокове, разтворими чай и кафе, сосове, бързи закуски, продукти за атлети и бодибилдъри (ще спра дотук!). По-рядко Аспартам ползват при термично обработени храни, понеже при висока температура (>86 °C) губи част от сладостта си. В повечето от продуктите НЕ е отбелязан на опаковката?! През 1992 г. NutraSweet подписва споразумение с компаниите Coca-Cola и Pepsy Cola с условието да бъде снабдителят им с аспартам! А така.

Сега да видим какво става с него вътре в тялото ни? Аспартамът има нестабилна молекула, която при продукти с по-ниска киселинност (pH 4.3) се разпада след 300 дни, а при pH 7 – само след няколко дни. При газираните напитки за около 6 месеца 25% от аспартама се превръща в дикетопиперазин – който при нитритизация в стомаха се превръща в нещо, което причинява мозъчни тумори! При напитки, съдържащи киселина пък формира бензен! Ето защо в Англия бяха набързо и масово изтеглени от пазара доста видове безалкохолни напитки.  В храносмилателната система 10% от Аспартама се превръща в метанол и в последствие във формалдехид! Формалдехидът е токсичен и се свързва с протеини и ДНК и се натрупва в мозъка, черния дроб, бъбреците и други тъкани. Това не е същия метанол като метанола в ракия-менте и ракия първак, защото там той е свързан с етанол, което “частично” намалява токсичното му действие. В случая на Аспартам обаче, метанолът не е свързан. Отравянето с метанол имитира множествена склероза! Честито! Това заболяване се е разпространило толкова широко, колкото и множествената склероза, особено сред тези, които пият Coca-Cola Light, Pepsy Light и др.  напитки от известни търговски марки! Но щом има само 1 калория и от нея не се пълнее – Наздраве!

В храносмилателната система 50% от Аспартама се превръща във фенилаланин и 40% в аспартинова киселина. За разлика от естествените амино-киселини, тези от Аспартам се усвояват веднага и действат като невро-токсини! Сега, в човешкия мозък протеините глутамат и аспартат се използват като невротрансмитери – за предаване на импулси между нервните клетки. Обаче големи количества от химически синтезирани протеини стимулират нервните клетки да предават импулси непрекъснато, коeто води до тяхната смърт! Също позволяват на голямо количество вода да влезе в нервните клетки – те се подуват и умират веднага! При по-ниски концентрации от тези протеини нервните клетки се подуват и умират след около два часа от повишено ниво на калций! Току-що описахме действията на аспартама в мозъка ни!?

Аспартамът е химична отрова! Като е отрова, задавате ли си въпроса защо изобщо е “хранителна добавка”! Защо слагат отрова в храната ни? Чакайте малко, нали отрова слагат в храната за мишки? Добро утро! – стига сме спали – от няколко десетилетия слагат и в нашата. В България пак новините от вчерашния вестник идват с половин век закъснение. Аспартамът е открит 1965, но е забранен за употреба, понеже причинява мозъчни тумори и рак при лабораторни опити! От тези резултати някои хора обаче са си направили точно обратния извод – че е подходящ за хората! През 1981, 1993, и 1996, след “необходимите интервенции”, е одобрен за използване във всички храни в САЩ и на световния пазар. Аспартамът тепърва идва насам със страшната сила с която е развихрен в Северна Америка.

Четете опаковките и избягвате храни и напитки, съдържащи Е951, Е952 и Е954. E952 Cyclamic acid изкуствен подсладител, забранен в САЩ и UK, заради връзки с рака E954 Saccharines изкуствен подсладител, забранен в САЩ от 1977, заради връзки с рака. Особено последните две ги има в изобилие в бозата. Използвайте естествени подзладители като нерафинирана захар, пчелен мед, агаве или стевиа.

http://www.youtube.com/watch?v=91j2x6ntL7M

Categories: Здраве Tags:

Geocaching BG – Burgas Multi-Pack (видео)

June 23rd, 2011 Comments off

Представям на вашето внимание най-новият геокешинг клип от личната ми колекция в YouTube канала ми – http://www.youtube.com/user/MrMollov

Burgas Multi-Pack, съдържа следните кешове:

Old Frigate
A cache by naskoart Hidden : 08/19/2010
Difficulty:  Terrain:  Size: Size: Small (Small)
http://coord.info/GC2D7PR

 

The seaman’s memorial
A cache by didorama Hidden : 04/04/2010
Difficulty:  Terrain:  Size:  (Micro)
http://coord.info/GC264GZ

 

A boat for Old Chaps
A cache by Svetlo_pivo & Nusha Hidden : 03/31/2009
Difficulty:  Terrain:  Size: Size: Small (Small)
http://coord.info/GC1PBRB

Categories: Geocaching Tags:

Vaccine Nation (2008)

June 23rd, 2011 Comments off

За повечето хора, ваксинирането на децата ни, изглежда като добра идея. Предполага се, че ваксините са безопасни, ефективни, и че да ни предпазват от опасни инфекциозни заболявания – Така ли е? Не е! Не предполагате, какво може да ви навреди или да ви убие! В този новаторски филм, вие ще: видите истината за опасността от ваксините и тяхната пряка връзка с автоимунни заболявания, инфекции, алергии и огромно увеличение на поведенческите разстройства при децата, като например аутизъм. Открийте истината за историята на ваксините и как те никога не са били доказани да бъдат безопасни и ефективни за никого. Станете свидетели на правителствени измами и прикриване на фирми, свързани с ваксините. Научете повече за корупцията в рамките на научната общност и как при ваксинните изследвания се допускат сериозни грешки. Също така ще видите няколко сърцераздерателни и мъчителни, реални житейски истории на родителите и децата, опустошени от ефектите на ваксини. Присъединете се към режисьора Гари Нулл, доктори и над 40 от най-изтъкнатите експерти в света по ваксините в този шокиращ, показващ истината филм.

http://www.youtube.com/watch?v=6ulAX_MLLhY

Филма с БГ субтитри във VBOX7 (външни линкове)

Част 1 – http://vbox7.com/play:acadef18
Част 2 – http://vbox7.com/play:7d7d9baf
Част 3 – http://vbox7.com/play:fdb80e15
Част 4 – http://vbox7.com/play:5bde489e
Част 5 – http://vbox7.com/play:2a1d538b
Част 6 – http://vbox7.com/play:c48ff716

Лепило за месо?

June 22nd, 2011 Comments off

Месоядите? Вижте, какви гадости ядете…

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ss_b-dRIOOg

Categories: Вегетарианство Tags:

За съдържанието на сладките

Макар това да е само откъсче от известен сериал, в него се съдържа доста истина. Ако все пак не вярвате на един холивудски сериал – ето един сериозен документален филм, в който всичко е обяснено болезнено подробно.

Можете да си изтеглите пълният филм с български субтитри от kolibka.com

Филм | Субтитри

Еволюция?

June 21st, 2011 Comments off

Categories: Снимка на деня Tags:

Блажен мързел…

June 20th, 2011 Comments off

Categories: Снимка на деня Tags: