Home > Uncategorized > Психопрофил за мен

Психопрофил за мен

March 26th, 2011

Една приятелка психоложка ми направи психопрофил (тест на Д. Кейрси)… 🙂 Стори ми се забавно да споделя резултатите с вас.

Максим Горки (ISTJ): Логико-сензорен интроверт, разсъдителен („попечител”). Притежава делова логика, стреми се всичко да класифицира, да планира, да разработва в детайли и планове, да анализира подробности, да изпълнява работата планомерно, в срок. Не обича неяснотите, неточностите, стреми се всичко да разположи по полиците. Опекун, обстоятелствен, дори заядлив понякога, домошар.

Това са хора волеви, упорити, понякога дори сурови. Смятат, че дисциплината и редът са много важни и изискват от другите съблюдаване на реда, понякога грубо и жестоко. Умеят да дестват бързо и точно и да довеждат започнатото дело докрай. Когато се устремят към крайната цел, в стремежа си да достигнат практически резултати, оставят без внимание чувствата и интересите на изпълнителите.

Лошо оценява възможностите на хората, често не знае на какво са способни околните, затова проявява повишена бдителност, подозрителност и потйност. Не обича ярките необикновени личности. Под негово ръководство могат да се изпълняват добре производствени планове, но не и изследователска работа. Стреми се да контролира всеки въпрос, като се задълбочава в детайлите.

Надежден и отговорен тип. Добре подхожда за ролята на мениджър. Движи се от чувство за отговорност, продуктивност и практически резултат. Всекидневните му задължения са разпределени по пунктове, а по силата на своята интроверсия той изглежда сдържан и хладен. Нелошо си подхожда с околните, умее да убеждава. Верен е на думата си. Работата за него е на първо място и едва след това идват семейните и обществените задължения. Отличава се със спокойствие и издържливост, а в конфликтни ситуации проявява твърдост и самообладание. Сред лидерите този социотип може да се открие в охранителните структури и във въоръжените сили. Сред военните 30% от харата са от този тип, а сред останалото население – 6%. Извънредно скъпи на похвали, даже там, където е необходимо.

Повечето неща са верни, между другото… 🙂

Categories: Uncategorized Tags:
Comments are closed.