Home > Здраве, Вегетарианство, Екология > Нов магазин за хранителни стоки БЕЗ ОПАКОВКИ

Нов магазин за хранителни стоки БЕЗ ОПАКОВКИ

June 27th, 2011

В Остин, Тексас една група от предприемачи са решили да основат един нов тип магазин за хранителни стоки. Новият магазин In.gredients ще се специализира в местни и органични храни, но има една голяма разлика между него и конкуренцията – In.gredients обещава да бъде първят по рода си магазин, който предлага хранителни стоки БЕЗ ОПАКОВКИ.

Идеята е толкова проста, че е изненадващо, че никой до сега все още го прилага. Подобно на много хора, които носят собствени платняни чанти в магазините за хранителни стоки (а не използват найлонови торбички), купувачите на In.gredients ще бъдат насърчавани да носят собствени контейнери, в които да опаковат продукти като зърнени храни, масла, млечни продукти и др. Ако даден клиент не си носи собствени контейнери, в магазина ще му бъдат осигурени компостируеми или биорзградими такива. Новият магазин е като по-специализиран магазин за насипни храни, примесен с традиционен магазин за хранителни стоки. In.gredients ще замени нездравословните, преопаковани с 1000 опаковки боклуци с местните, органични и натурални храни. Ще има също и читалище, където ще се изнасят уроци по готвене, градинарство семинари и изложби.

Истината е, че това, което е нормално в бизнеса с хранителни стоки не е здравословно за потребителите или околната среда. Американците дават допълнителни £570 милиона за опаковки за храни, които отиват в техните сметища всеки ден. Освен това предварително пакетираните храни карат “на сила” потребителите да купуват повече, отколкото е необходимо, нещо което в крайна сметка пълни кофите им за боклук. 27 на сто от храната произведена в САЩ, закупена от домакинствата в крайна сметка бива изхвърлена на боклука.

Основателите на In.gredients се надяват да отворят врати на магазина за хранителни стоки без опаковки в Източен Остин тази есен, при условие, че финансирането бъде одобрено. За повече информация посетете техният сайт.

Comments are closed.