Home > Екология > Тази вечер е Часът на Земята

Тази вечер е Часът на Земята

March 26th, 2011

Стотици милиони души от 134 страни се очаква да угасят тази вечер (26 март) осветлението си между 20.30 и 21.30 часа за тазгодишното честване на Часът на земята, съобщиха световните медии. Инициативата на международната природозащитна организация WWF (Световен фонд за дивата природа) е подкрепена от Обединените нации и целта й е да насочи вниманието към личния принос за решаване на проблемите с климата. Всяка година броят на участниците в глобалното събитие расте. Макар че WWF по традиция прави справки за спестеното електричество в отделните държави и свързаните с него въглеродни емисии, кампанията е по-скоро символичен жест – призив за действия към държавите, бизнеса и всички граждани за намаляване на парниковия ефект върху планетата.

WWF Earth Hour 2011 (video)

Часът на Земята 2011″ ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата – Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, виенското колело “Ландън Ай” в Лондон, Ла Саграда фамилия в Барселона, мостовете на Дунав в Будапеща, моста през Босфора в Истанбул, Ниагарския водопад, операта в Сидни, станцията “Дейвис” в Антарктика, Таймс Скуеър в Ню Йорк, най-високата сграда в света “Бурж Халифа” в Дубай и много други.

В България официално в инициативата ще се включат 47 града. В София ще бъде угасено фасадното осветление на Народното събрание, сградата на президентството, Народният театър, БНБ, храмовете “Александър Невски”, “Св. Неделя”, “Св. София”, Народната библиотека, хотелите “Шератон”, “Грандхотел София” и “Хилтън”, и на няколко министерства.

Не забравяйте да се включите и вие и загасете осветлението във вашия дом от 20:30 до 21:30!

Categories: Екология Tags:
  1. Ивелин Моллов
    March 26th, 2011 at 20:47 | #1

    Като гледам около нас май няма много хора, които участват в “Часът на Земята” и не са загасили осветлението си… 🙁

Comments are closed.