Ad hoc

Обява за работа: “Вие сте млада и красива, имате две висши образования, владеете три езика. Имате дълга руса коса, дълги крака и страхотна усмивка и желаете да получавате заплата не по-малка от 10 хиляди евро. На нас обаче ни трябва арматурист”.

Всяка сутрин благодаря на бога, че нямам нужда да бера грижа за Свещената Римска империя. (Шопенхауер)

Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир)
ОПТИМИЗМЪТ Е РЕЗУЛТАТ НА НЕДОСТАТЪЧНА ОСВЕДОМЕНОСТ.

Учителят казал: “Има хора, които настояват, че са прави дори в дреболиите. Често пъти те не си разрешават да грешат. Всичко, което те постигат по този начин, е страх от движение напред. Страхът от допускане на грешка е вратата, която ни затваря в замъка на посредствеността. Ако ние преодолеем този страх, ще направим важна стъпка в посока към нашата свобода”.


“Когато изминеш своя път, ти ще стигнеш до една врата, на която е написано едно изречение — заявил учителят. — Върни се при мен и ми съобщи какво гласи това изречение”. Ученикът, тялом и духом се посветил на търсенето и веднъж стигнал до вратата, а след това се върнал при своя наставник. “Там пишеше “ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО” — съобщил той. “Това беше написано на стената или на вратата?” — попитал учителят. “На вратата” — отговорил ученикът. “Добре, тогава хвани дръжката на вратата и я отвори”. Ученикът се подчинил. Тъй като изречението било написано на вратата, то давало път подобно на самата врата. Когато вратата била отворена изцяло, той вече не виждал написаното, и влязъл.


Най-добрият начин да спазиш обещанието си е да не го даваш. (Наполеон)

Нищо значимо не е постигнато без ентусиазъм. (Ралф Уолдо Емерсън)

По-добре си дръж устата затворена и бъди смятан за глупак, отколкото да я отвориш и да премахнеш всички съмнения. Марк Твен

 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply