Двама филолози – студенти на годината!

Честито! Гордеем се с вас!

Филологическият факултет на Пловдивския университет има двама „Студенти на годината”

Репортаж по TV7 – http://tv7.bg/news/166692.html

За поредна година Пловдивският университет получи национално признание, което се доказа чрез представянето на наши студенти в конкурса за авторитетния приз „Студент на годината 2010”. В конкурса, който се организира от Министерството на образованието, младежта и науката, Националното представителство на студентските съвети и Столична община, взеха участие студенти от 32 български висши училища. Призовете бяха връчени в девет категории според професионалното направление, в което има номинирани студенти.

Носител на званието „Студент на годината” в областта на хуманитарните науки за втора поредна година е Енчо Тилев, студент в 4. курс на специалността Руски език и немски език. Сред останалите номинирани той беше отличен за участията си в международни и национални конференции, симпозиуми и програми за обмен на студенти. „Благодаря на семейството ми и на преподавателите ми за постоянната подкрепа. Също така благодаря много на Студентския съвет и на председателя му Самуил Цветков и на академичното ръководство на ПУ, че подкрепиха моята кандидатура. Тази награда е голямо признание не само за мен, но и за моите преподаватели и пловдивската филология”, заяви Енчо Тилев пред препълнената зала на Малък градски театър зад канала.

Другият изявен наш студент, който получи престижната награда, е Зорница Танева, студентка в пети курс на магистърската програма „Славянска филология” с профил сръбски език. Призът за цялостен принос към развитието на НПСС се връчва в качеството й на председател на Комисията по международна дейност и сътрудничество към НПСС. Зорница Танева благодари от сцената на всички колеги, с които е работила през годините, и заяви, че тази награда е и за всички онези, с чиято подкрепа са успели да направят дейността на НПСС така популярна в чужбина.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply