Европа ли? Европа, я!

ТВ Европа  – за представянето на “Европа ли? Европа, я!”

БНТ – Живко Иванов представя новата си книгавидео

Други отзиви в медиите


Петя Коленцова – News4000.bg

Премиера на книгата “Европа ли? Европа, я!” на Живко Иванов ще се състои тази вечер от 18 часа в книжарница „Хермес Централ”. Младен Влашки ще представи изданието, уточниха от “Хермес”. То събира избрани текстове от редовната петъчна колонка на в. Марица, писана в продължение на 6 години – от 2004 до 2010 г.

Темите засягат актуални въпроси на българското общество в периода на предприсъединяването и членството в Европейския съюз, разкриват дълбоката предистория на българския европеизъм и антиевропеизъм, идеите за самобитност и уникалност.

Един от големите въпроси на книгата е миграцията на българи към Европа, както и на европейци към България, възникналите културни сблъсъци и взаимодействия при срещата на българското с чуждото. Жанрово есетата са разнообразни – от пътеписни и злободневни до етнофилософски и социокултурни.

Насочена е към любознателния читател, който търси отговор на въпросите „Какви сме“, „Защо сме такива“, „Как да се променим“ или „Как да отстояваме идентичността си“.

Доц. д-р Живко Иванов e сред най-любимите и колоритни преподаватели по Българска литература в Пловдивския университет. Ако сте нямали големия шанс да сте сред студентите на доц.Иванов, то може да да се възползвате от размислите и знанията му “Европа ли? Европа, я!”.


Кратък отзив във в. “Дума” 5.ІІ.2011, 24 стр.

Съобщение за книгата и публикация на “Тест за простосмъртни”Public Republic, 3.ІІ.2011

В сайта на книжарница Хермес – hermesbooks.com

В сайта kafene.bg

В сайта Светлосенки – информация за книгата.

В Plovdiv-online

Два текста в блога Месечинката

Европа ли? Европа, я! – Actualno.com

Европа ли? Европа, я! –  Книгосвят

4 февр. 2011 Книгата “Европа ли? Европа, я!” събира избрани текстове от редовната петъчна колонка на в. „Марица“, писана в продължение на 6 години
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.