30 годишен кредит

By , November 14, 2010 9:53 pm

Поиграх си да начертая погасяването на главницата и лихвите на 40К EUR кредит от Пощенска банка за 30 години (от 11.05.2007 до 11.10.2037). За първата година имаше скок с около 70-80 евро на месец повече, уви в условията на криза не падна.

2 Responses to “30 годишен кредит”

  1. Виктор Иванов says:

    Принципно по книга е така, както го виждаме. Търговските банки у нас обаче не определят лихвите по кредитите си спрямо ОЛП, а имат някакви свои си методи на изчисляване, които на практика са измислени от тях. Освен това БНБ определя ОЛП на своя глава и сама преценява дали да го съобразява с каквито и да било фактори.

    Като цяло проблемът с банковата система не е в съществуването на банките, а в това, в което са се изродили с времето. Принципно, на обществото е нужна къща или институция, където да държи спестяванията си и откъдето да взема заеми, т.е. банката като идея повишава качеството на обществения живот. Съвременните банки обаче са практически легализирани бандити – налагат такси върху всичко, което могат, измислят си безумни лихви, корумпират правителствата и се срастват с корпорациите, с единствена цел да доят и яздят всеки, когото могат.

  2. Атанас Терзийски says:

    Уви и за съжаление.

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy