Home > »За заблуда на човека > Как да разпознаем перачките на пари?

Как да разпознаем перачките на пари?

Всеки град в България си има една голяма лъскава улица, която всички наричат “Главната”. Тя винаги е уживена, изчистена, спретната и лъскава (улиците в крайните квартали не могат да се похвалят с това). През топлите летни дни не можеш да се разминеш от навалица – всеки като свободен ектрон се шматка наляво и надясно, но през студените зимни дни всеки знае накъде отива, тъй като му е студено и хич не му е до зяпане по витрините. Когато бързам гледам да избягвам подобни улици. Съседните на тях почти винаги са пусти.

Какво виждаме по тези излъскани до неузнаваемост улици? Виждаме скъпи и помпозни магазини. Магазини,  в които не биха влезли да пазаруват повече от 10% от хората, и при това винаги са празни. Интересен е въпросът тогава, как се върти оборотът в подобни магазини, как се плаща прескъпият наем. Думата търговия губи смисал в тези магазини.

Това скъпи приятели, са перачките на пари. В тях винаги ще срещнете млади и красиви продавачки, които през по-голямата част от времето дремят с кафе и цигара на прага на вратата…

  1. No comments yet.
You must be logged in to post a comment.