Home > »Противоестествено > Е(и)миграция

Е(и)миграция

Напоследък ставаме свидетели на това как все повече англичани предпочитат да се заселят по нашите родни земи. Готови са да купят някоя съборетина в най-затънтеното село (те явно не страдат от предразсъдъци и грандоманщина), да я ремонтират и да почнат на чисто. До тук нищо необичайно. Но задавали ли сме си въпроса защо България, защо не в големия лъскав град, защо се задоволяват с малкото, което им е дадено.

На скоро гледах един клип за англичанин, който дошъл в БГ и станал пастир за скромните дори за БГ 300 лв на месец. Самият той казва, че в страна си би взимал моне 1500 лири на седмица.  Предпочел чистия въздух и спокойствието. Искал също така да отслабне – нещо, за което в Англия би платил много и то без успех.

Та питам се аз, защо англичаните са добре дошли тук, а ние ако поискаме да се заселим там – не може?

Когато необразован човек (а в повечето случаи и образован) потърси работа в западна европа, той автоматично бива класиран за най-ниската прослойка на обществото. Бил съм там и аз като повечето гастарбайтери и сам се нагледал на абсурди. Доктор с ценз мете на строеж!?

Истината е, че на западна европа й трябва евтина работна ръка, независимо, че човека може и да е с висше образование. Мисля си, че повечето англичани, заселващи се у нас, са такива членове на ниската прослойка на обществото там и след като дойдат тук могат да се почувстват с малко повече самочувствие и пари.

  1. No comments yet.
You must be logged in to post a comment.