Предстои третият от образователните семинари по български език и литература за ДЗИ

обща 7обща 8

На 1 март 2014 г. в 8. аудитория на Пловдивския университет се проведе и вторият от образователните семинари за ДЗИ, организирани от Филологическия факултет.  В него взеха участие над 80 зрелостници, които бяха посрещнати с традиционната българска мартеница. Лекциите бяха водени от гл. ас. д-р Теофана Гайдарова и бяха посветени на различни актуални теми: лексикалните норми в съвременния български език; проявите на системни отношения в лексиката, функционалните текстови разновидности, правилата за писане на резюме и теза и др.

В един от антрактите докторантът Енчо Тилев направи кратка презентация на специалностите във Филологическия факултет за учебната 2014 – 1015 г.

Третият семинар ще се проведе от 10 часа до 15.30 часа на 15 март 2014 г. в 8. аудитория на Ректората (2. етаж). Той ще допълни познанията на учениците за главните тенденции в развитието на българската литература от Възраждането до Първата световна война, ще бъдат изведени тематичните и поетологични доминанти в творчеството на изтъкнати български творци (от Христо Ботев до Димчо Дебелянов).

Желаещите да участват трябва да се регистрират тук.

 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.