Президентът обсъжда със студенти "младежка визия" за България

росен плевнелиев

За втора година под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе инициативата “Младежка визия за развитие на България”, която има за цел да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата със студентите ще се проведе в аудитория 6 на Ректората на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Домакин на второто издание на инициативата е ректорът на университета проф. д-р Запрян Козлуджов.

В “младежките съвети” при президента тази година ще вземат участие близо 100 абсолвенти-магистри от университети в цялата страна, завършили с най-висок успех след 1 януари т.г. Младите хора ще обсъждат със секретарите на държавния глава въпроси като изкореняването на бедността, качеството на образованието, политическите свободи, мястото на бежанците в Дневния ред за развитие на света, евроатлантическите измерения на националната сигурност и укрепването на сигурността в региона след 2015 г. и други.

Домакин на първото издание на инициативата, което се проведе в началото на месец декември 2012 г., бе най-старото висше училище у нас – Софийският университет “Свети Климент Охридски”. Повече от 100 абсолвента от 35 висши училища от цялата страна проведоха дискусии със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси. “Младежките съвети” при президента дадоха своя принос в определянето на приоритетите за развитие на България до 2020 година и в намирането на решения на обществени проблеми и предизвикателства.

http://btvnews.bg/article/bulgaria/obshtestvo/prezidentat-obsazhda-sas-studenti-mladezhka-viziya-za-balgariya.html

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.