Условия за прием в специалността

В справочниците всичко е оказано… въртите разни формули, смятате с треперещи пръсти, теглите минимални балове и т.н.  Заговорихме за това, защото форумите гърмят с това: “Колко трябва да имам, за да се набутам вътре?” Сега нещата са много по-различни от това, когато специалността се откри. Всички подвигаха вежди и се чудеха за какво иде реч, не че и сега непросветените не го правят… Трудно беше да обясня на дядо ми, набор `28, прекарал целия си живот в грижа за животните или на полето, какво се учи в специалност, на която докато й кажеш името и хората вече се чудят какво да си купят за вкъщи тази вечер. Дори родителите ми реагираха така…Сякаш съзнанието им сканира само първата дума в базата данни и казват: “Аааа, логистика…онова с транспорта!”

Впуснах се в това малко лирическо отклонение, за да илюстрирам колко непопуларна беше, макар че за две години не знам до колко мога а говоря за някаква коренна промяна… И все пак. Тогава тук се влизаше с три минимум и сега вероятно е така що се отнася до ИТ с френски. Никой не може да обясни дискриминацията, която се налага върху този език. По мои наблюдение най-лесно се влиза тук следвана в класацията от немски и най-накрая испански.

Внимавайте как си подреждате желанията!!! Колкото по-малко толкова по-добре и като си спомня как хората си бяха написали средно между 20-30 желания, а аз имах само две…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *