46 висши училища се представят в кандидатстудентската борса | Кандидат-студенти | Къде да уча?

46 висши училища се представят в кандидатстудентската борса

Публикувано на: 18.02.2011 | източник: Сега

46 университета и една фирма ще участват в тазгодишната студентска борса. 17-ото издание на кампанията започва по традиция в столицата на 24 февруари в музея “Земята и хората” и ще остане до 26 февруари.

Организаторите се надяват освен зрелостниците интерес да проявят и учениците от X и XI клас. Кандидат-студентите ще получат актуална информация относно специалностите, условията за кандидатстване, социално-битовите условия и пр. За все повече специалностите висшите училища признават оценките от матурите. В ХТМУ и Лесотехническия университет например във всички специалности кандидат-студентите могат да ползват оценката си от матурите. И двата вуза няма да увеличават таксите за изпитите, както и семестриалните такси, съобщиха оттам. Представителите на висшите училища се оплакаха, че издръжката на студентите е намалена с 30 на сто през тази и миналата година. В същото време платеното обучение, което бе въведено, за да помогне финансово на университетите, е популярно единствено в медицинските вузове. “Сега” писа по проблема в началото на седмицата.

ПОЛЕЗНО

Разяснителни дни през целия март за кандидатстване в университетите ще има в Монтана (7-8), Велико Търново (10-11), Добрич (14-15), Варна (16-17), Бургас (18-19), Хасково (21), Стара Загора (22-23). Информация за кандидатстудентската борса може да бъде намерена на сайта http://www.kandidatstudent.hit.bg.

46 висши училища се представят в кандидатстудентската борса | Кандидат-студенти | Къде да уча?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.