Нова страница на факултета

Това е новата страница на Химически факултет. Честито!

Този пост описва функционалността и идеите на новата страница, както и защо се налага създаване на Интернет лице на факултета, което да бъде по-полезно на преподавателите, студентите и посетителите на страницата.

Новата страница ще се съдържа няколко типа информация:

1) Статична информация. Тя е достъпна от менюто “За факултета” – разположено горе в дясно. Това е основната и най-важна информация за факултета, която не се променя често, като например факултети, специалности, учебни програми, щатен състав, текущи проекти и т.н. Тези страници ще се актуализират само, когато се налага и винаги ще са достъпни за посетителите.

2) Актуални съобщения и обяви ще бъдат публикувани само от оторизирани лица (вкл. и студенти) за събития касаещи “живота” на факултета. Първите 5 най-актуални съобщения ще бъдат винаги разположени на първа страница, т.е. всяко ново събитие, избутва едно старо. Буфера от 5 може да се прецизира занапред. Тези обяви или постове ще бъдат допълнително групирани в няколко категории, така че да са достъпни и след първоначалното им отшумяване на първа страница. Категории, с които примерно може да стартираме са общи, студенти, бакалаври, магистри, лекции, мрежа, изпити, кск и т.н. Всяка обява може да принадлежи едновременно към няколко категории. Допълнително се трупа и архив по месеци и години, който може да се претърсва по ключови думи за получаване на информация от нови за факултета посетители.

3) Въпроси и коментари. Посетителите, ще могат да задават въпроси или да коментират всяко едно съобщение или обява. По този начин, задаваните от тях въпроси по дадена актуална тема ще служат като полезен архив на новите посетители, които може би искат да попитат за същото. Разбира се всички коментари ще бъдат преглеждани от редактор, който ще прецени кои от тях да бъдат публикувани на страницата и на кои да отговори лично, без да стават публично достояние.

Целта на новата страница е да се създаде една по-динамична комуникация между преподавателите и студентите, така че тази система да върши работа и да ни помага, а не да закачаме никому ненужни текстове, наричайки ги с името факултетска страница.

p.s. Страницата е в процес на разработка, с което се извиняваме на всички посетители. Прибързаното и пускане цели по-скоро да форсира екипа, който работи по нея така че по-скоро да имаме, а не да има просто нещо, с което да отчитаме дейност 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *