Skip to content

Structure and reactivity in organic chemistry

Moloney-final.inddТези дни пристигна поръчката ми от Wiley-Blackwell. Доставката беше бърза и безпроблемна – директно до посочения адрес и без разправии с митници. Разплащане – онлайн, с мастъркард. Почти се почувствах европеец 🙂

Особено съм доволен и от самата книга, която горещо препоръчвам на всички практикуващи органици (доколкото този рядък вид още се среща по нашите земи). След леко разочароващо начало, въвеждащо твърде основни понятия, бързо става ясно, че това не е книга за начинаещи, а ценно и добре систематизирано помагало за всеки органик, независимо от нивото му. Кратко и съдържателно са разгледани  почти всички типове реакции и реакционни интермедиати, като при това са направени добри и уместни връзки с концепцията за защита на функционални групи.

Като средство за попълване на пропуснати знания или за припомняне на позабравени такива, тази книга заслужава място във вашата библиотека.

2 Comments

  1. Пламене, колко ти струваше доставката до БГ? Горе-долу като килограми и надеждност на доставка, митници?

    Tuesday, September 29, 2009 at 11:28 pm | Permalink
  2. angelov wrote:

    Доставката – 11 паунда, въздушна поща, за тегло 1.138 кг. Пристигна директно в уни (след около 10 дни) и си я взех от деловодството. С митници и пощи не съм се разправял, което беше сред приятните изненади.

    Wednesday, September 30, 2009 at 12:12 am | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*